Binlerce Taşeron İşçisine Memur Kadrosu Müjdesi! İşte Bakan Bilgin'den Taşeron İşçilerine 'Memuriyet Yolu' Açıklaması

Binlerce Taşeron İşçisine Memur Kadrosu Müjdesi! İşte Bakan Bilgin'den Taşeron İşçilerine 'Memuriyet Yolu' Açıklaması

Milyonlarca taşeron işçiyi ilgilendiren haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'dan geldi. CHP'li Ömer Fethi Gürer’in taşeron işçiler için Meclis'e sunduğu 'memurluk' soru önergesini Bakan Vedat Bilgin yanıtladı. İşte milyonlarca taşeron işçisini ilgilendiren 'memuriyet' açıklama.

Kamuda görev yapan binlerce üniversite mezunu ve taşeron işçileri için Meclis'e sunulan soru önergesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafında yanıtlandı. Memur kadrosu için önerilen soru önergesine ilişkin Bilgin "Çalışmalar devam ediyor" açıklamasında bulundu. İşte milyonlarca üniversite mezunu ve taşeronu ilgilendiren o önemli açıklama.

bilgin.jpg

CHP'Lİ GÜRER'İN MECLİS'E SUNDUĞU ÖNERGEYE BAKAN BİLGİN'DEN YANIT

Sağlık Bakanlığı'na bağlı birimlerde taşeron olan çalışan 900 bin 4D kamu işçisine memurluk yolu açılıyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in 29 Mart 2022 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çalışma ve Sağlık Bakanlığı'na sunduğu 4D kamu işçilerine yönelik soru önergesi Bakan Bilgin tarafından yanıtlandı. 4D kamu işçilerinin 4A memurluğuna geçişi üzerine verilen soru önergesini Bakan Bilgin, "Taşeronların kamuda istihdamı için çalışmalar devam ediyor" diye yanıtladı. Milyonlarca taşeron işçisini sevindiren kadro haberi ise sosyal medyada da en çok konuşulanlar arasında girdi.

fethi.jpg

BAKAN BİLGİN'DEN TAŞERON İŞÇİLERE MÜJDELİ HABER

4D'li olarak kamuda işçi statüsünde çalışan yaklaşık 700 bin işçinin 4C ve 4B kadrosuna geçileceği iddiası ortalıkta dolaşırken Bakan Vedat Bilgin'den herkesin merak ettiği bu iddia ya yönelik açıklama geldi. Çalışma şartları ve aldıkları ücretten dolayı sık sık gündeme gelen 4D işçilerini sevindirecek haber geldi. Bakan Bilgin'in açıklamasına göre 4D'li kamu işçilerinin memuriyete geçmesi için çalışmalar yapıldığı bildirildi.

taseron.jpg

Peki memur kadrosuna geçen taşeron işçileri nelerden faydalanabilecek işte herkesin merak ettiği o cevaplar..

Taşeron işçilerinin 4A memurluğuna geçişi yürürlüğe geçerse taşeron işçisi kurum değiştirme, birim değiştirme, Becayiş hakkı, Tayin hakkı, görevde yükselme, ara ödemelerin aylara yansıtılması, yıllık izin, doğum izni, AFAD izni, ölüm ve vaka izin gün sayısı artacak. 30 yıl önce kamuya yerleşen bir işçi ile taşeron olarak çalışan bir işçi ya da İŞKUR üzerinden alınan bir işçi bu maddelere tabi olacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (20)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
20 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN