Başekonomist Altının Korkutan Yolcuğunu Paylaştı! İşte İbrahim Turhan'dan Altın Al-Sat Yapacakları İlgilendiren O Vahim Tablo

Başekonomist Altının Korkutan Yolcuğunu Paylaştı! İşte İbrahim Turhan'dan Altın Al-Sat Yapacakları İlgilendiren O Vahim Tablo

Türkiye Merkez Bankası (TCMB) Eski Başekonomisti İbrahim Turhan, altın ve para piyasasında yaşanan son 9 aylık grafiği yayınladı. Turhan yayınladığı grafiğe "Buna can mı dayanır?" açıklamasında bulundu. İşte Merkez Bankası Eski Başekonomisti İbrahim Turhan'ın altın üzerine korkutan o paylaşımı.

Amerika Merkez Bankası'nın (FED) yıllar sonra aldığı 25 baz puan faiz arttırma kararından sonra piyasalarda yaşanan durgunluğun yerini tekrardan yükseliş aldı. Merkez Bankalarının enflasyona göre aldığı faiz kararları piyasaları da etkilemeye başladı. Türkiye Merkez Bankası Eski Başekonomisti İbrahim Turhan ise altın piyasasının son 9 ayını paylaştı. Yayınlanan tabloda altının son 9 ayda istikrasız bir şekilde seyrettiği görülürken altın al-sat yapacak olanlarda ne yapacağını düşünmeye başladı. İşte Turhan'ın altın al-sat yapacaklar için yayınladığı o korkutan altın grafiği.

1411305.jpg

ALTIN PİYASASINDA KORKUTAN İNİŞ- ÇIKIŞLAR

Gram altın 13 Nisan Çarşamba gününe 926,02 TL yükselişle alıcılarının karşısına çıktı. Dolar ise 14,58 seviyelerinde işlem görmeye başladı. Para ve altın piyasasında yaşanan istikrarsız durum altın ve dolar yatırımcısını da endişelendirmeye başladı. Altın almalı mıyım? Altın düşer mi? Altın almak ve satmak için en uygun zaman ne? gibi sorularda en çok arananlar arasında. Elindeki altın ve dolar için uygun zaman bekleyen küçük büyük yatırımcı için Merkez Bankası Eski Başekonomisti İbrahim Turhan bir grafik paylaştı. Altında yaşanan durumu gösteren grafikte altının iniş çıkışları yatırımcıyı düşündürdü.

altin1.jpg

TURHAN,ALTININ 9 AYLIK SERÜVENİNİ PAYLAŞTI

Merkez Bankası'na 2008 yılında Başkan Yardımcısı olarak atanan İbrahim Turhan, 2011 yılına kadar Başekonomist olarak görev aldı. Merkez Bankası'nın aldığı faiz kararları hakkında değerlendirmelere bulunan Turhan, bu defa altın piyasasında yaşanan durumu sosyal medya hesabından paylaştı. Turhan, altında yaşanan 9 aylık süreci "Buna can mı dayanır?" diye yayınladı. Altının 9 aylık serüveninde sürekli iniş-çıkışların olduğu gözlemlenirken, ileri ki dönem için altının ne olacağı ise yatırımcıda merak konusu oldu.

altin4.jpg

Altının 2021 Eylül- 2022 Nisan 9 aylık grafiği

ALTININ İSTİKRARSIZ YOLCUĞU

Turhan'ın sosyal medya hesabından yayınladığı grafikte altın 2021 yılının Ekim ayında 2000 bin TL bandını görürken, Merkez Bankası'nın aldığı faiz düşürme kararından sonra Ekim 2021 tarihinde altında iniş çıkışların olduğu görülmekte. Aynı şekilde Nisan 2021 tarihinde altın 1700 TL bandına sarkarken, 2022 Nisan ayında tekrardan yükselişe geçtiği görülmekte. Turhan ise altın piyasasında yaşanan bu istikrarsız duruma "Buna can mı dayanır?" yorumunda bulundu. İşte Turhan'ın o paylaşımı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN