THY'den 2 Yıl Sonra U Dönüşü! İşte THY'nin Pilot Ve Kabin Memuru Alım Şartları Ve Dudak Uçuklatan Maaşları

THY'den 2 Yıl Sonra U Dönüşü! İşte THY'nin Pilot Ve Kabin Memuru Alım Şartları Ve Dudak Uçuklatan Maaşları

Türkiye'nin en çok yolcu taşıyan uçuş firmalarından olan Türk Hava Yolları (THY), 2 yıl sonra müjdeli bir haber verdi. Pandemiden dolayı alım yapmayan THY, 1000 kabin memuru, 200 pilot alacağını duyurdu. İşte THY'nin kabin memuru ve pilot alım başvuruları ve aranan nitelikler.

Türk uçuş firmaları arasında en çok tercih edilen hava yolları arasında yer alan Türk Hava Yolları, pilot ve kabin memuru alacağını duyurdu. Pandemi döneminde maaş indirimleriyle gündemden düşmeyen THY, 2 yıl sonra yeni bir kararlar pilot ve kabin memuru alımı yapacağını yayınladı. Peki kabin memuru ve pilot başvuruları nasıl yapılmaktadır? Gerekli olan şartlar neler? Pilot ve kabin memurları ne kadar maaş alıyor? İşte THY'de çalışmak isteyenlerin merak ettiği her şey.

kabin1.jpg

TÜRK HAVA YOLLARI'NDAN 2 YIL SONRA KARAR

Yaklaşık 63 bin çalışanına sahip olan THY, bünyesinde 12 bin 113 kabin, 5 bin 643 pilot görev yapıyor. Pandemide kaynaklı istihdam yaratmayan THY, pandeminin bitmesiyle tekrardan memur ve pilot alımına başladı.2022 yılı için 1.000 kabin memuru ve 200 pilot kontenjanı açan THY, çalışanların maaşlarını da enflasyona göre belirleyeceklerini duyurdu. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, yeni istihdamlar yaratacağını ifade ederek, "Alacağımız pilot 200’ü geçer ama uçuşa hazır ve istediğimiz tipte bulmamız zor gibi. 1.000 civarında kabine, 100 civarında da diğer bölümlere alıyoruz” diyor. 2022 başında ücretlere yüzde 85 zam yaptık. Ayrıca her 6 ayda da enflasyon oranının üzerinde iyileştirme yapıyoruz" dedi.

bolat.jpg

THY'DEN 'KAZANDIKÇA, KAZANDIRACAĞIZ' MOTTOSU

Şirket mottosu hakkında bilgi veren Bolar, Kazandıkça yatırıma ve çalışanlarına ağırlık vereceklerini ifade etti. Bolat, huzur hakkı kararlarına ilişkinse,"25 bin TL tüm yönetim kurulu üyesi için aynı" diye belirtti. Bolat, göreve geldiği yılın bütçesine değinerek "Hazır ve iyi yapılmış bir bütçe" diye nitelendirdi.2022 yılın zor bir yıl olacağının baştan belli olduğunun altını çizen Bolat, pandeminin 2022 yılında biteceğini tahmin ettiklerini söyledi. 2019 yılının rakamlarını yakaladıklarını söyleyen Bolat, "Aslında bu yıl, 2019’un yüzde 10 gerisinde rakamlar bekleniyordu ama şu an hamdolsun iyi gidiyor" dedi.

kabin.jpg

PİLOT VE KABİN MEMUR OLMAK İÇİN ŞARTLAR NELER?

"Kabin memuru olabilir miyim? Pilot olmam için şartlar neler? Dövme kabin memurluğuna engel mi? Pilot ve Kabin memuru olmak için boy kaç olmalı? Lise mezunları kabin memuru olabilir mi? Gözlük takmak pilot olmaya engel mi?" gibi sorular en çok arananlar arasında. İşte herkesin merak ettiği kabin memurluğu ve pilot şartları.

KABİN MEMURU ŞARTLARI VE MAAŞLARI

Kabin memuru olmak için 18 yaşında olmak gerekmektedir. Sağlık kuruluşlarından işe psikolojik ve fiziksel işe yeterlilik belgesi almak, Boy ve kilo yeterliliği sağlamak. Yani kadınlar 160 ile 180 cm aralığında, erkekler ise 170 ile 190 cm aralığında olmalı. İngilizce bilmek, Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv kaydı bulunmamak, eski çalıştığı yerlerden disiplin ile çıkarılmamış olmak. 10 yıllık eğitim veren lise veya dengi kurumlardan mezun olmak. Kabin üniforması giyildiğinde vücutta dövme ya da yanık izi varsa görülmemelidir.

İşe alım süreci;

  • Mülakat ve işe alım süreci
  • Eğitim süreci
  • Operasyon süreci

Kabin memurların ortalama aldığı maaş deneyimli ve deneyimsiz olarak 7.000 TL ile 8.000 TL civarında değişmektedir.

pilot.jpg

PİLOT OLMAK İÇİN ŞARTLAR

18 yaşını doldurmak, SHGM tarafından veya SHGM tarafından yetkilendirilmiş havacılık tıp merkezleri tarafından düzenlenmiş geçerli 1, veya 2. sınıf sağlık sertifikası sahibi olmak, SHGM tarafından yetkilendirilmiş olan Uçuş Eğitim Organizasyonlarında gerekli teorik bilgi ve uçuş eğitimini başarıyla tamamlamış olmak. Teorik bilgi sınavlarında ve uçuş eğitiminin tamamlanmasından sonra 6 ay içinde girilecek yetenek testinde başarılı olmak, Gece uçuşu yetkisi isteniyorsa gerekli eğitimleri almış olmak., Bu Yönetmelikte belirtilen uçuş tecrübesine sahip olmak. Pilotluk şartlarının detaylarına THY şirketinin web sitesinden bakabilirsiniz

Pilotların aldıkları maaş ise kıdemlerine göre 95 bin TL ile 30 bin TL arasında değişmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN