Bu Kriz Türkiye'ye Sıçrarsa Altından Kalkamaz! İşte Komşuda Başlayan Ani Akaryakıt Krizinin Vahim Tablosu

Bu Kriz Türkiye'ye Sıçrarsa Altından Kalkamaz! İşte Komşuda Başlayan Ani Akaryakıt Krizinin Vahim Tablosu

Brent petrol fiyatlarında yaşanan gerilemeden sonra gözler motorin ve benzine yapılacak indirime düştü. Dün motorine yapılan indirim yüzleri güldürürken, bu indirimlerim devam edip etmeyeceği ise merak konusu oldu. Dünyanın her yerinde akaryakıt fiyatlarında güncellemeye gidilirken yakın komşumuzda ise ani akaryakıt krizi patlak verdi. İşte korkutan akaryakıt krizinin piyasalara etkisi

Rusya-Ukrayna savaşının yumuşaması için başlatılan görüşmeler sonucunda brent petrol varil fiyatları 99 doların altına kadar geriledi. Milyonlarca insan ise bu gerilemenin akaryakıt fiyatlarına yansıyacağını bekliyor. Dün motorine yapılan 1 liralık indirim pompalara yansımaya başladı. Dünyada enerji piyasasında yaşanan olumlu durumların aksine yakın komşu ülkede ise ani akaryakıt krizi yaşanmaya başlandı. İşte aniden başlayan akaryakıt krizinin Türkiye'ye etkileri ve merak edilenler.

petrol.jpg

DÜNYADA AKARYAKIT İNDİRİMLERİ YAŞANIRKEN, KOMŞUDA KRİZ ÇIKTI

2022 yılına zamlara giren vatandaş belini doğrultamazken gıda fiyatlarının yanı sıra akaryakıt fiyatlarına da üst üste zam gelmeye başladı. Akaryakıt zamları araç kullananları derinden etkilerken, toplu taşıma araçlarında da zamlardan dolayı fiyat artışına gidildi. Zamlardan olayı kontak kapatmaya kadar giden otobüs, minibüs ve taksi şoförleri benzin, motorin ve LPG'ye yapılacak indirime yöneldi.

benzin.jpg

IRAK'TAKİ KRİZ TÜRKİYE'Yİ ETKİLER Mİ?

Dış politikada yumuşamalara gidilirken, bu söylemler enerji piyasasına da yansımaya başladı. Ve motorin ve benzine ufak çaplı indirimler uygulandı. Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına geri vites yapılırken, Irak'ta ise Bağdat’ta, aniden yaşan benzin krizi nedeniyle akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklar oluşmaya başladı. Korkutan görüntüler sonucunda gözler bu krizin Türkiye'yi etkileyip etkilemeyeceğine yönünde.

kriz.jpg

BAKANLIK KRİZ İÇİN AÇIKLAMA YAPTI

Irak'ın başkenti Bağdat’ta ani başlayan akaryakıt krizinden dolayı gece boyunca benzin istasyonlarının önünde uzun araç kuyrukları oluşmaya başladı. Bağdat Emniyet güçleri tarafından olay çıkmaması denetimler yapıldı. Krizin sonrasında Irak Petrol Bakanlığı, tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre hükümete bağlı ve özel benzin istasyonlarının 24 sat açık olacağı duyuruldu.

İŞTE GÜNCEL BENZİN, MOTORİN FİYATLARI

İstanbul Avrupa yakasında benzinin litre fiyatı 18,99 TL, Anadolu yakasında ise 19,00 TL. Motorinin litre fiyatı ise İstanbul Anadolu yakasında 20.25 TL ile işlem görürken, Avrupa yakasında 20.23 TL. İzmir'de ise benzin litre fiyatı 19.80 TL, motorin fiyatı 21.27 TL. Ankara'da benzin bir litre fiyatı 19.08 TL iken motorin litre fiyatı: 20,33 TL.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN