Altın Ve Doları Olanlar Acele Edin Felaket Kapıda! İşte İslam Memiş'ten Korkutan 'Kıtlık Enflasyonu' Uyarısı

Altın Ve Doları Olanlar Acele Edin Felaket Kapıda! İşte İslam Memiş'ten Korkutan 'Kıtlık Enflasyonu' Uyarısı

Sosyal medya hesapları üzerinden piyasalara ilişkin değerlendirmeler yapan Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş, yeni yayınladığı Youtube yayınında yine yatırımcıyı yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Memiş, Türkiye Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararlarını ve altın ve dolar al-sat yapacaklar için kritik analizlerde bulundu. İşte Memiş'ten piyasaları alt üst edecek o açıklamalar.

Son dönemlerde özellikle altın konusunda isabetli tahminler yapan Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş, bugün toplanacak olan Merkez Bankası Para Politikalar Kurulu (PPK) toplantısından çıkacak olan faiz kararının ekonomiye etkilerini Youtube kanalından değerlendirdi. Altın ve dolar yatırımcısı için önemli açıklamalarda bulunan Memiş 'kıtlık ekonomisi' iddiasında bulundu. İşte Memiş'in Merkez Bankası faiz kararlarının yatırımcı üzerindeki çarpıcı açıklamaları.

kapak-093008.jpg

MERKEZ BANKASI KARARI EKONOMİYİ ETKİLEYEMEYECEK

Herkes bugün PPK'nın Nisan ayı toplantısından çıkacak olan faiz kararına yönelmişken, Piyasa Uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankası'nın faiz kararında bir değişim olmayacağın ve alınacak faiz kararlarının da ekonomiyi düzeltmeyeceğinin altını çizdi. Memiş, bugün saat 14.00'te açıklanacak faiz kararının sabit kalacağını ifade etti. FED'in kararlarını bekleyen bir kitle olduğunu söyleyen Memiş, "Bundan sonra ki süreçlerde FED'in kararlarını bekleyen bir kitle olabilir. Dünya genelinde yüksek bir enflasyon var. Birçok ülkede enflasyon patladı. Bu da merkez bankalarını faiz arttırmaya yöneltti. Dünya faizi artırırken, biz azalmaya gittik" dedi.

slam.jpg

"HAZİRAN VE EYLÜL AYINDA KITLIK BAŞLIYOR"

Enflasyonun yükselmesinin Merkez bankaları tarafından beklentiyi karşılamadığını ifade eden Memiş, alınan yanlış kararlara değindi. Memiş, dünyada yaşanan enflasyona ilişkin şunları kaydetti:

"Döviz kuru şu an sabitlendi. Çünkü baskı altında. Ama Nisan ayında yaşanacak olan düşüşler son düşüşler olacak. Nisan ayında yaşanacak olan gerileme Mayıs ve Haziran ayında alım fırsatı sunacaktır. Nisan ayından sonra enflasyon çok konuşulacak. Haziran ve Eylül ayında tüm dünyada kıtlık ekonomisi olacak. Ben 2020-2021 yıllarında "Enflasyona hazır mısınız?" uyarılarında bulunmuştum. Haziran ve Eylül ayında gıdaya ulaşım zorlaşacak. Bundan dolayı 2022-2023 yılları fakirlik yılı olacak."

altin.jpg

"PARANIZI ENFLASYONA KARŞI KORUYUN"

Yaşanacak olan hiperenflasyona karşı yatırımcıyı uyaran Memiş,"Enflasyon karşısında paranızı korumaya alın. Hiperenflasyon süreci artacak. Ve malın değeri yükselecek. Bugün Merkez Bankası faiz arttırsa bile ekonomiye hiçbir etkisi olmayacak. Sadece paraya ulaşım maliyeti artacak. Daha önce faiz indirimine gidilmeseydi problem olmazdı. 300 baz puan artırımına bile gidilse bir değişim olmayacak. Bu süreçte dolarda gerileme olmayacak bundan dolayı döviz almaya devam edilmeli. Dolar önceden de dediğim gibi 16-18 seviyelerini görecek" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN