"Domates Lüks Fakir Yiyemez" Diyen Çiftçi Domatesin Maliyetini Açıkladı! İşte Sosyal Medyada Viral Olan O Video

Son zamanlarda gıdada yaşanan fahiş zamlardan dolayı vatandaş isyan ederken, çiftçi de tepki göstermeye başladı. Meyve ve sebze ürünleri cepleri yakarken bir çiftçi sosyal medya üzerinden domatesin maliyetini açıkladı. Çiftçin paylaşımı ise binlerce yorum oldu. İşte domatesin fakir sofralarından lüks ürüne dönüşme süreci ve çiftçinin zamlara isyanı.

2022 yılına zamlarla giren vatandaşın fahiş fiyatlardan dolayı alım gücü de düşmeye başladı. Gıda ürünlerine gelen zamlar ise çok sayıda kişiyi isyan edecek duruma getirdi. Zamlardan dolayı domatesin kilosu 25 liraya yaklaşırken 1 adet domatesin ücreti ise 7 lira denk geldi. Biberin ise kilosu ise zamlardan sonra 40 liraya çıktı. Tüm bunlar yaşanırken bir çiftçi ise meyve sebzeye gelen zammın nedenini tek tek açıkladı. İsyan eden çiftçi, "Domates artık fakirin yiyeceği değil, lüks oldu" dedi. İşte herkesi şoke eden domatesin maliyeti ve çiftçinin haklı isyanı.domates1.jpg

DOMATESİN MALİYETİNİ VİDEOYLA AÇIKLADI

Doların yükselişine paralel olarak gıda ve meyve sebze ürünlerinde de yükseliş yaşanmaya başladı. Akaryakıt zamlarıyla beraber tarladan marketlere gelen bir ürün yüzde 100 zamlı olarak müşterilerin karşısına çıktı. Peki tarlada 2 lira olan domates sofralara gelene kadar nasıl 25 lira oluyor? İşte herkesin merak ettiği o sorunun cevabını bir çiftçi videosuyla cevap verdi.

meyve.jpg

"DEVLET BANA BİR ŞEY YAPMADIKTAN SONRA HALK YİYEMEZ"

Domatesin maliyetini açıklayan bir çiftçi söyledikleri ile herkeste şoke etkisi yarattı. Sosyal medya üzerinden çektiği videoda plastik domates kasasını gösteren çiftçi, yapılan zamların dolardan dolayı olduğunu söyledi. Yakıt fiyatlarına da dikkat çeken çiftçi "Arabanın yakıtı 25 lira oldu" diyerek video da seradaki malzemeleri gösterdi. ÖTV'ye değinen Tolga Tutuş isimli şahıs serada ki malzemeleri videodan göstererek "Hepsinde özel tüketim vergisi var. Gübresinde var. 150 liralık odunla kömür yaktım. Sonra diyorlar ki domates pahalı. 270 liralık gübre şu an 800 lira. 1 ay sonra 1.000 lira olacak diyor. Bunlardan sonra 'bedava yiyeceğiz' diyorlar. Devlet bana bir şey yapmadıktan sonra halk da yiyemez" dedi.

elel.jpg

"ARTIK PARASI OLAN DOMATES YİYECEK"

Domates kasasını göstererek açıklamalarına devam eden çiftçi," Bu domates artık fakirin yiyeceği domates değil, domates artık lüks oldu. Parası olan yiyecek. Artık parası olan da zor yiyor. Eskiden 5 liraydı patlıcan biber. Artık yiyemeyeceksiniz, parası olan yiyecek" diye ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN