Emekli Bayram İkramiyesi İçin Kabine'den Müjdeli Haber! İşte 2022 Yılı Emekli Bayram İkramiyesi Artış Tutarı

Emekli Bayram İkramiyesi İçin Kabine'den Müjdeli Haber! İşte 2022 Yılı Emekli Bayram İkramiyesi Artış Tutarı

Bayrama az bir zaman kala milyonlarca emeklinin de gözü bayramda verilecek ikramiyeye döndü. Kabine Toplantısı'ndan çıkan karar merakla beklenirken, emekli bayram ikramiyesi tutarı da yavaş yavaş netleşmeye başladı. İşte milyonlarca emeklinin beklediği 2022 bayram ikramiyesi artışı.

Her yıl Ramazan ve Kurban bayramında emekliler başta olmak üzere şehit yakınları, gaziler, yetim ve dul maaşı alanlara verilen emekli bayram ikramiyesi bu yılda merak konusu oldu. Geçen yıl 1100 TL olarak hesaplara geçen emekli bayram ikramiyesi tutarı 2022 yılına ilişkin netleşmeye başladı. Enflasyon üzerinden değerlendirileceği iddia edilen emekli bayram ikramiyesi artış tutarı herkesi sevindirecek nitelikte. İşte 2022 emekli bayram ikramiyesinde konuşulan edilen tutarlar.

emekli.jpg

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ENFLASONYA GÖRE AYARLANACAK

Son yılların en yüksek enflasyonu ile karşı karşıya gelen Türkiye'de enflasyondan dolayı çok sayıda sektör de etkilenmeye başladı. Vatandaş ise maaşlara yapılacak olan ikinci zam haberlerine yöneldi. Emekli bayram ikramiyesi alacak olan milyonlarca vatandaş da kabineden çıkacak olan kararı bekliyor. Kulislerden gelen bilgilere göre 2022 yılında emekli bayram ikramiyesinin 1500-2000 lira arasında olması bekleniyor. İkramiye tutarında 900 lira artış yapılacağı konuşulanlar arasında iken ikinci bir seçenekte asgari ücrete yapılacak zam oranıyla anı olması. İşte ikramiye artışına dair tüm merak edilenler.

BAYRAM İKRAMİYESİNE ASGARİ ÜCRET ZAM ORANI YANSITILABİLİR

2022 yılı asgari ücretin 4250 lira olmasının ardından emekli ikramiyesinin de enflasyon ve asgari ücret artışına göre hesaplanacağı kulislerde dolanan bilgiler arasında. Yüzde 30-50 civarında artış olması beklenen emekli bayram ikramiyesinin 400-900 TL olabileceği hesaplanıyor.

para.jpg

İKRAMİYE HESAPLARA 1 MAYIS'TA YATACAK

Emekli bayram ikramiyeleri ise hesaplara bayramdan 1 gün önce yatacak. 2 Mayıs'ta olacak olan Ramazan Bayramı tarihine göre ikramiye tutarlarının hesaplara yatma tarihi ise 1 Mayıs 2022. Yeni emekli olan vatandaşların ise ikramiye tutarları ilk maaşlarıyla beraber yatacak. Peki emekli bayram ikramiyesinden kimler yararlanabilir? İşte merak edilen o sorunun cevabı.

İŞTE 2022 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNDEN YARARLANACAK OLANLAR

Emekli bayram ikramiyesinden, SGK'dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlar, SGK'dan aylık alan, şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar yaralanabilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN