Bu Tatlı Tarifi İle Osmanlı Tatlıcılarına Taş Çıkaracaksınız! İşte Padişahların Parmak Isırdığı Saray Kadayıfı Tarifi

Bu Tatlı Tarifi İle Osmanlı Tatlıcılarına Taş Çıkaracaksınız! İşte Padişahların Parmak Isırdığı Saray Kadayıfı Tarifi

Tatlı hayatımızın vazgeçilmez yiyeceklerinden biri. Hele marifetli ellerde adeta sanata dönüşebilmektedir. Osmanlı Sarayı tatlılarının dünyaya nam saldığını bilmeyen yoktur. Şimdi vereceğimiz Saray Kadayıfı tatlısı ile Osmanlı tatlıcılarına taş çıkaracaksınız. İşte muhteşem lezzetiyle padişahların parmak ısırdığı Saray Kadayıfı tarifi.

Ramazan ayında iftardan sonra hafif tatlı tarifleriyle hem ağzınız şenlenecek hem sohbetleriniz şeker tadında olacak. Son zamanlarda en çok aranan tatlı tarifleri arasında yer alan Sara y Kadayıfı tatlısının püf noktalarını öğrenince Osmanlı tatlıcılarına taş çıkaracaksınız. Evde kolay bulabileceğiniz malzemelerle Osmanlı mutfağını ayağınıza getireceksiniz. Toz şeker, su, tereyağı gibi basit malzemelerle yapabileceğiniz bu tatlı tarifi sayesinde iftar sofralarınız bereketlenecek. İşte Osmanlı padişahlarının saraylarından eksik etmediğini Saray Kadayıfı tarifi.

kado.jpg

SARAY KADAYIFI İLE OSMANLI İHTİŞAMINI EVİNİZE TAŞIYIN

Saray Kadayıfı tatlısı deyince korkmanıza gerek yok. Vereceğimiz tarifle Saray Kadayıfını 5 dakikada hazırlayabilirsiniz. Çat kapı gelen misafirlerinize hemen hazırlayacağınız bu pratik tarifle misafirlerinizi mest edeceksiniz. Diyet yapanlar içinde hafif sayılacak bu tarifimiz kilo aldırmadığı gibi tatlı ihtiyacınızı da gidermektedir. Genellikle Gaziantep ve Kahranmaraş'ta yapılan bu tatlı yerli yabancı herkesin vazgeçmediği tatlılar arasında. Çayın ve kahvenin yanına en iyi dost olacak Saray Kadayıfı tatlısı, Osmanlı tatlıcılarının da sürekli yaptığı tarifler arasında.

kasik.jpg

SULTANLARIN YEMEK LİSTESİNDE İLK SIRALARDA

Selçuklular dönemine kadar uzanman Kadayıfın tarihçesini öğrenince yüzyıllık bir tatlının tadını bir daha alacaksınız. Selçuklu ve Anadolu Beylikleri döneminde imaretler ve aşhanelerde verilen yemekler listesinde yer alan Kadayıfın gerçek adı "Berayı Hassa"dır. Mutfak defterlerine bu isimle geçen kadayıf sultanların tercih ettiği tatlılar arasında yerini almıştır. Selçuklular döneminden günümüze kadar gelen bu tarihsel lezzet hala ilk günkü lezzetini korumaktadır. Şimdi bu kadar bilgiden sonra tatlımızın tarifine geçelim.

ceviz.jpg

SARAY KADAYIFI TATLISI TARİFİ

Önce Hazır aldığınız kadayıfı önceden yağladığınız tepsinize güzelce yayın. Daha sonra tepsinizin iki tarafını alt üst yaparak kızartın. Ardından toz şekerinizi 4 su bardağı ile kaynatıp içerisine 2 damla limon katın. Kaynattığınız kadayıf şerbetini kızarttığınız tepsinize dökün. Hazır olan Saray kadayıfınızın üzerini antep fıstığı ya da dondurma ile güzelleştirebilirsiniz. Tel kadayıfınız tepsiye dizerken içerisine fındıkta atıp kızartabilirsiniz. Bunun yanı sıra hazır olan kadayıf yanına süt, portakal, kivi gibi meyveler ile servis edebileceğiniz gibi havuç da koyabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN