Bir anda ortaya çıktılar! 30 yıl sonra aramıza geri döndüler... Doğadan parçalanarak yok olmuşlardı

Bir anda ortaya çıktılar! 30 yıl sonra aramıza geri döndüler... Doğadan parçalanarak yok olmuşlardı

30 yılın ardından, Yeni Güney Galler'in Eden bölgesinde, tilkilerin saldırısı sonucu soyu tükenen penguen kolonisi, yeniden doğaya dönüş yaptı. Koloninin, ilk yavru civcivin doğmasıyla hızla toparlanması bekleniyor...

Yıllar önce bu bölgede, yırtıcı hayvanlar tarafından soyu tükenen penguenler, doğaya geri dönüş yaparak umut vaat ediyor. Eagles Claw Doğa Koruma Alanı'nın yakınında, 30 yıl aradan sonra, bu korunmuş bölgede bir yavru civciv dünyaya geldi.

1-017.jpg

AVUSTRALYA'NIN MİNİK SAKİNLERİ

Avustralya ve Yeni Zelanda'nın belirli bölgelerinde yaşayan ve Peri Penguenleri olarak bilinen bu tür, tüm penguen türleri içinde en küçüğü olarak bilinir. 30-32 cm boyuyla bu minik kuşlar, doğal güzellikleriyle bilinir.

3-002.jpg

HABİTAT DEĞİŞİKLİĞİ: AÇIK DENİZLER VE ADALAR

Eskiden anakarada daha yaygın olan bu tür, şimdi daha çok açık denizlerdeki adalarda yaşamlarını sürdürüyor. Anakara kıyısında ise yalnızca birkaç dağınık koloni bulunuyor.

4-001.jpg

YIRTICI HAYVANLAR VE PETROL SIZINTILARI

Peri Penguenleri'nin en büyük tehditleri arasında yırtıcı hayvanlar ve petrol szıntıları bulunuyor. Tilkiler, köpekler, kediler ve gelincikler bu kuşların yaşamını tehlikeye atarken, doğal afetler ve insan kaynaklı faktörler de hayatlarını olumsuz etkiliyor.

5.jpg

KORUMA ÇALIŞMALARI

1990'larda Eden'de 20 çiftten fazla penguen yaşarken, yırtıcılık ve doğal afetler sonucu bu sayı azaldı. Ancak Yeni Güney Galler'deki koruma çalışmaları, özellikle Sidney'in Manly banliyösünde, penguenlerin neslinin devam etmesi için büyük önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN