Bir dönemin aranan mankeniydi… Önce Manavgat’a taşındı sonra tarıma atıldı! Şimdi ondan mutlusu yok

Bir dönemin aranan mankeniydi… Önce Manavgat’a taşındı sonra tarıma atıldı! Şimdi ondan mutlusu yok

Bir dönemin en çok aranan mankenleri arasında yer alan Tuğba Özay, önce Manavgat'a taşındı sonra tarımı atıldı. Antalya'nın Manavgat ilçesinde karavanda yaşayan Tuğba Özay, Sabah erkenden kalkıp serasına koşuyor yaptığı işleri ise sosyal medya hesabından takipçileri ile paylaşıyor.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir çiftlik alan Tuğba Özay, 2021 yılında meydana gelen büyük yangında çiftliğinin büyük bir bölümünü kaybetti. Büyük emeklerle çiftliğini yeniden inşa etmek için kolları sıvayan Özay, şimdilerde çiftlikte sebze yetiştirmek için hazırlıklarını sürdürüyor. Kendisine küçük bir sera yapan Özay tarım yapacağı alanı temizledikten sonra gübreleyip eliyle tek tek tırmıklıyor. Sabah erken saatlerde pijamaları ile serada yaptığı çapayı Instagram hesabından paylaşan Özay, herkesin takdirini topladı.

GÖZÜNÜ AÇTIĞI GİBİ SERADA UYANIYOR

Sosyal medya hesabı üzerinden serada yaptı işleri paylaşan Tuğba Özay, son paylaşımında "Ben böyleyim işte... Bazen yataktan kalktığım gibi pijamalarımla bahçeye çıkar o an aklıma eseni yaparım. Uzunca bir süredir bahçemizde küçük bir sera yapmak istiyordum. Serayı kurdurdum ve geçen günlerde de toprağını kazdım, temizledim, gübreledim, havalandırmaya bıraktım." ifadelerini kullandı.

tugba-ozay-ciftligi.jpg

YERLİ TOHUM KULLANIYOR

Serasında kullandığı tohumların ata tohum olmasına dikkat ettiğini belirten Tuğba Özay, gerçekten ata tohum üretimi yapan yerleri takip ederek desteklediğinin altını çizdi. Onlardan ilham aldığını belirten Özay, kendisine örnek olduğunu da belirtti. Toprağın varlığımızın ve sürekliliğimizin sebebi olduğunun altını çizen Tuğba Özay, toprakla iyi geçinmek ve anlaşmak gerektiğini de vurguladı. Toprağı olan ilgisinin Her geçen gün daha da arttığını dile getiren Özay, elinde bulunan ata tohumları ekmek için sabırsızlandığını dile getirdi.

tugba-ozay-sera.jpg

ÜRETİME KATKI SAĞLAYIN

Kendi yaptığı araştırmalarla birlikte büyüklerden öğrendiklerini de toprağa aktardığını dile getiren Tuğba Özay, bu konuda içselleşeceğini belirterek takipçilerinin önerilerinden de yararlanmak istediğini vurguladı. Toprağı olan kişilere satmayın uyarısında bulunan Özay, “Ekin, biçin, üretin. Evinizin balkonunda saksıda bile üretin. Birileri için değil kendiniz için üretin.İnsanın kendi emeğinin karşılığını alması mutluluk verici. Bu arada ata tohumu biriktirmeye başladım. Benim için altından değerli şu an ata tohumu." sözlerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN