Birinci sınıftan üniversiteye kadar cep harçlığı duyuruldu! Şartları taşıyan öğrencilere karşılıksız burs çıkacak

Birinci sınıftan üniversiteye kadar cep harçlığı duyuruldu! Şartları taşıyan öğrencilere karşılıksız burs çıkacak

Öğrenciler için büyük bir önem taşıyan burs hakkında yeni açıklamalar yapıldı. Resmî Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren öğrenci bursu hakkındaki açıklama ile birlikte Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den detaylı açıklamalar geldi. Burs hizmeti kapsamına dair detaylar içerisinde anaokulundan üniversiteye kadar burs konusu dikkat çekti. İşte tüm detaylar...

ÖĞRENCİ BURSU NASIL ALINIR?

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketi ile birlikte 11 ilimizde etkisi görüldü. Asrın felaketi olarak nitelendirilen doğa olayı ile birlikte 48 binin üzerinde can kaybı yaşanırken binlerce bina enkaz haline döndü.

Yaşanan yıkım sonrasında evleri hasar alan depremzede vatandaşların yaraları sarılması adına seferberlik ilan edildi. Yapılan seferberlik ile birlikte deprem için konut yapımına hareketlilik geldi. Harekete geçileceği bilgisi ile birlikte Millî Eğitim Bakanlığı'ndan da açıklama geldi.

Deprem felaketinin üzerine okulların kapatılması ve deprem felaketinden etkilenen okulların tespit edilmesi hakkında çalışmalar başladı. Millî Eğitim Bakanlığı bölgeye birçok konteyner sınıflar kurulması yönünde talimat verdi. Sınava hazırlık sürecinde olan öğrenciler için destek programları geliştirilirken burs hakkında detaylı açıklama geldi.

11062b-526635c20d2748e6955ef72b5c7d77e5-mv2.webp

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE BURS İMKANI

Deprem felaketi nedeniyle etkilenen 11 il ile birlikte etkilenen öğrencilere burs hizmetinin geliştirildiği açıklaması yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan açıklama ile birlikte gündem değişti. Deprem felaketinden etkilenen 11 ildeki anne, baba veya vasisini kaybeden okul öncesi, ilk öğretim veya orta öğretim düzeyinde eğitim alan öğrencilere 2022 ile 2023 eğitim-öğretim yılı içerisinde burs verileceğini duyurdu.

Açıklamalarına devam eden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Açıklaması ile birlikte bakanlık depremzede öğrenci bursuna ilişkin sorgulamalara hız kazandırdı. Burs miktarı ile yatış tarihi ve tüm detaylara ilişkin araştırmalar devam ediyor.

0x0-1637661925606.jpg

BURS BAŞVURULARI VE ÜCRETİ HAKKINDA DETAYLAR

Burs kapsamında belirtilen 2684 sayılı Kanun ile birlikte burs desteğinden faydalana öğrenciler Millî Eğitim Bakanlığı'nın burs desteğinden fayda sağlayamayacak. Resmî Gazete'de yayınlanması üzerine yürürlüğe giren burs hakkında henüz bir açıklama gelmedi.

Başvuru sürecinin nasıl olacağına dair detaylar halen bekleniyor. Fakat burs ödemeleri 2022 ile 2023 eğitim - öğretim yılı içerisinde 861 TL olarak belirlendi. Bursların öğrencilerin hesabına aylık olarak yatması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN