Borcu olanlar dikkat! Başvurular o tarihte bitiyor: 48 aya kadar yapılacak...

Borcu olanlar dikkat! Başvurular o tarihte bitiyor: 48 aya kadar yapılacak...

Vergi borç affının Meclis'ten geçmesiyle beraber, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları gibi çok sayıda borca yapılandırma getirildi. Peki vergi affından yararlanmak isteyenler için şartlar nelerdir? Hangi borçlar silinecek? Milyonarca borçlunun yakından takip ettiği soruların cevabı haberimizde...

Kapsamlı vergi yasası borcunun Meclis'ten geçmesiyle beraber, borçlu olan milyonlarca vatandaş, bu yasadan yararlanabilecek. Başta trafik cezaları olmak üzere askerlik, köprü gibi çok fazla alanda yapılandırmaya gidildi. Adli ve idari para cezaları, öğrenim kredisi borçlarını da kapsayan yasa Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte başvuru şartları...

Çok sayıda borçlu için düzenlenen vergi borcu affı yasası, yapılandırmaya gitti. Meclis'ten geçen kapsamlı af sonrası, başvuru şartları da merak konusu oldu. Öğrenim kredisi olan bir öğrenci borçlarını taksitlerle ödeyebilecek.

vergiborcu.jpg

SON BAŞVURU TARİHİ

Milyonlarca borçluyu ilgilendiren afla beraber, 12, 18, 24, 36 veya 48 eşit taksitlerle ödeme imkanı sağlandı. Vergi dairlerindeki borçları olanlar için getirilen bu düzenleme adli idari tüm borçları kapsayacak. Bu kanunla beraber, borcu kesinleşmişler 48 aya kadar eşit taksitlerle ödeme yapabilecek. Taksit atlatma ise 2 ila 3 şeklinde.

bakimmaasinedir.jpg

Borçlular e-Devlet üzerinden ya da posta yoluyla başvuru yapabilirler. Son başvuru 31 Mayıs iken ilk ödeme taksiti ise Haziran ayında yapılacak.

KİMLERİN BORÇLARI SİLİNECEK?

1 Ocak 2023 tarihi öncesinden 2 bin lira ve altı olan borçlar ise silinecek. Bu kriterle uyanların herhangi bir başvuru yapmasına gerek yok.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN