Bunu yemek için 11 ay bekliyorlar! Sadece o şehirde 1 ay yapılıyor! Önünden kuyruk eksilmiyor

Bunu yemek için 11 ay bekliyorlar! Sadece o şehirde 1 ay yapılıyor! Önünden kuyruk eksilmiyor

Bursalı vatandaşların vazgeçilmez lezzetleri birbiriyle yarışıyor bu lezzeti tatmak isteyen 11 ay boyunca gün sayıyor. Sadece Bursa'da üretilen bu tatlı bir ay boyunca sofraları süslüyor almak isteyen iste önünde uzun kuyruklar bekliyor.

Bursa'da Ramazan ayına özel sadece 1 ay boyunca yapılan Ramazan helvası, her yıl yoğun bir ilgiyle karşılanıyor. Tatlıcı Ali baba tarafından 1960 yılında yapılmaya başlayan Ramazan helvası beğenilince yoğun bir taleple karşı karşıya kaldı. Yıllar içerisinde talep patlaması yaşayan bu lezzet Ramazan sofralarının da vazgeçilmezi oluyor.

BU LEZZET ŞEHİR DIŞINDAN GETİRTİYOR

1960 yılından bugüne kadar uzanan tarihi bir geçmişe sahip olan Ramazan Helvası, günümüzde Bursalıların vazgeçilmez tatlılarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Tarifi yalnızca aile tarafından bilinen bu lezzetin sırrı da kimseye verilmiyor. Ramazan ayına özel olarak hazırlanan tatlı büyük talep alırken bunu yemek isteyenler şehir dışından bile koşa koşa geliyor.

ramazan-helvasi.jpg

Tatlının bugüne geliş serüvenini anlatan Baba ailesinin günümüz temsilcisi Güven Baba, "Sadece ramazan ayında yapmaktayız. Bu tatlıyı 1960 yılında ilk dedem Ali Baba, yapmış satmaya başlamış, tatlı çok beğenilince o yıldan itibaren yapmaya devam ediyoruz. Babam devam etti şimdi 3'üncü kuşak olarak ben devam ediyorum. Bu tatlıyı eski insanlar daha iyi biliyor. Şehir dışından bile arayan müşterilerimiz var. Hafta sonu uzak yerlerde oturup buraya ramazan helvası almaya, tadına bakmaya gelen müşterilerimiz var. Biz de elimizden geldikçe bunu müşterilerimize sunmaya çalışıyoruz" sözlerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN