CHP, vekilliği düşürülen Can Atalay için AYM'ye başvurdu

CHP, vekilliği düşürülen Can Atalay için AYM'ye başvurdu

CHP, Can Atalay’ın geçtiğimiz günlerde vekilliğinin düşürülmesinin "yok hükmünde" olduğunun tespit edilmesi talebiyle AYM'ye başvurdu. Başvuru sonrası açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi yok hükmündedir" ifadelerini kullandı.

Gezi Parkı davasından tutuklu bulunan ve 14 Mayıs seçimlerinde Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay Milletvekili olarak seçilen avukat Şerafettin Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından iki kez hak ihlali verilmesine rağmen İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi ve Yargıtay kararı tanımadı.

Bu kararların ardından gözler Meclis’e çevrilmişti. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, yurtdışında olduğu için TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın başkanlığında toplanmış ve Atalay’ın vekilliği düşürülmüştü.

Son olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin ‘yok hükmünde’ olduğunun tespiti ve iptali istemiyle AYM’ye başvurdu.

CHP’nin başvurusunu AYM’ye Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın iletti.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Günaydın, "Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi yok hükmündedir. 15 gün içinde karar Meclis'e gönderilmeli. Kurtulmuş, bugüne kadar neden bu kararı okumadı?" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN