Son dakika! Can Atalay'ın vekilliği düşürüldü

Can Atalay hakkındaki hüküm kararı büyük protestolar arasında TBMM'de okundu ve Atalay'ın vekilliği düşürüldü. Gezi davasının tutuklu sanıklarından avukat Can Atalay, Genel Seçimlerde TİP milletvekili seçilmişti. Atalay'ın avukatı Aktay Taşçı, 'Tarihimize utanç olarak geçsin' açıklaması yaparken kararın düşürülmesi için AYM'ye başvuracaklarını açıkladı.

Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay'ın TİP milletvekili Can Atalay ile ilgili aldığı kararların ardından gözler Meclis'teydi. AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, Atalay kararının bu hafta TBMM’de okutulmasını planladıklarını açıkladı. Usta, "Can Atalay kararı bugün ya da bu hafta Meclis'te okunarak milletvekilliği düşecek" açıklaması yapmıştı.

KAPALI OTURUMDA ÖNERGE REDDEDİLDİ

Meclis'in bugünkü oturumunda Atalay'ın vekilliğinin düşürüldüğü kararı okunacakken CHP, "Anayasal darbe yapıyorsunuz!" diyerek bütün olumlu adımların atılabilmesi için kapalı oturum istediğini belirtti. Meclis'te yapılan kapalı oturumda önerge reddedildi. Açık oturumda kürsüye çıkmak isteyen vekiller lehte ve aleyhte açıklamalar yaptı.

'AKLI ÇALIŞAN TÜM YURTTAŞLARIMIZA SORUYORUM...'

Kürsüye çıkan TİP Genel Başkanı Erkan Baş "Anayasayı tanımıyorum diyen bir Yargıtay kararını tutanaklara geçmesini reddediyoruz. Aklı çalışan tüm yurttaşlarımıza soruyorum. Atalay'ın vekilliği düşürülecek değil mi? Vekilse neden aylardır hapiste. Karar okunacak Meclis başkanı yok. Bekir Bozdağ okuyor. Bu da tarihin bize bir ironisidir. Meclis'e getirelim bunu hemen geçirelim diyorlar." ifadelerini kullandı.

BOZDAĞ'A ANAYASA KİTAPÇIĞI FIRLATILDI

Bekir Bozdağ, TİP milletvekili Can Atalay hakkında Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin verdiği hüküm kararını TBMM'de okudu ve Atalay'ın vekilliği düşürüldü. Meclis'te büyük protestolar arasında kararı okuyan Bekir Bozdağ’ın yüzüne anayasa kitapçığı fırlatıldı.

'TARİHİMİZE UTANÇ OLARAK GEÇSİN...'

Atalay'ın avukatı Aktay Taşçı, 'Tarihimize utanç olarak geçsin' açıklaması yaparken kararın düşürülmesi için AYM'ye başvuracaklarını açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Gezi davasının tutuklu sanıklarından avukat Can Atalay, Genel Seçimlerde TİP milletvekili seçilmişti. Atalay’ın avukatları, “müvekkillerinin milletvekili seçilmesi nedeniyle hakkındaki yargılamanın durması ve tahliye edilmesi” talebiyle Yargıtay’a başvurmuştu.

Yargıtay’ın talebi reddetmesi üzerine Atalay, Anayasa Mahkemesine bireysel başvurusunda bulunmuş, mahkeme de “seçilme ve siyasi faaliyette bulunma” ile “kişi hürriyeti ve güvenliği” haklarının ihlal edildiğine ve Atalay’ın yeniden yargılanarak tahliyesine karar verilmesine hükmetmişti.

Anayasa Mahkemesince Atalay’ın yeniden yargılanması ve tahliyesi istemiyle yerel mahkemeye gönderilen dosya, yerel mahkemece karar verilmeden Yargıtay 3. Ceza Dairesi’ne iletilmiş, söz konusu ceza dairesi ihlal kararına uymamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (22)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
22 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN