CHP’de istifa yağmuru! Seçim sonrasında ipler gerildi! Genel Başkandan yanıt gecikmedi

CHP’de istifa yağmuru! Seçim sonrasında ipler gerildi! Genel Başkandan yanıt gecikmedi

Tüm Türkiye'yi derinden etkileyen seçim maratonu 28 Mayıs akşamı sona erdi. Seçimler sonucunda Türkiye'nin cumhurbaşkanı yeniden Recep Tayyip Erdoğan oldu. Seçim sonucunun belli olması ile birlikte CHP'den istifa haberleri peş peşe geldi.

28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kazananı belli oldu. Cumhurbaşkanlığı görevine devam edecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nu geride bıraktı. Resmi olmayan seçim sonuçları doğrultusunda kazanan isim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu belirtilirken CHP binasında da hareketli dakikalar yaşandı. CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova, canlı yayında yaptığı açıklama doğrultusunda CHP'de hareketli dakikaların görüldüğünü belirtti. CHP’de MYK üyelerinin istifa kararlarını Kılıçdaroğlu'na bildirdiği duyuruldu.

CHP'NİN İSTİFALARLA DOLU GECESİ

Dicle Canova’nın canlı yayında yaptığı açıklamalar doğrultusunda CHP kulislerinde yaşanan sıcak dakikalar aktarıldı. MYK üyelerinin istifalarını Kılıçdaroğlu'na sunduğunu dile getiren Canova, Kılıçdaroğlu'nun MYK üyelerine “Bu gece için erken” ifadelerini kullandığını aktardı. 28 Mayıs gecesi CHP'de yaşanan hareketli dakikaları paylaşan Canova, şu açıklamalarda bulundu:

chp-3lu.jpg
"CHP lideri edindiğim bilgilere göre 6 lider ile görüşmesinden önce de sonra da kurmayları detaylı olarak değerlendirmelerde bulundu. O değerlendirmeler sırasında MYK üyeleri istifalarını genel başkana sundu. Ancak Kılıçdaroğlu 'Bu gece için erken' dedi. Tekrar bir MYK ardından PM ve il başkanları ile toplantı yapacağını söyledi. 'En doğru kararı hep birlikte verelim' dedi.”

chp-bina.jpg
CHP'de hızlı bir değerlendirme ve özeleştiri süreci olacağını belirten Canova, bu doğrultuda bir yol haritası çizileceğini söyledi. Açıklamalarında Kılıçdaroğlu'nun ifadelerine yer veren Canova, 'Seçimi kaybetmemiş gibi davranmayacağız, özeleştiri yapacağız ve kendi değişimimizi gerçekleştireceğiz' mesajları verildiğinin altını çizdi.

İLERİYE DÖNÜK PLANLAR YAPILACAK

Ekrem İmamoğlu'nun değişim mesajı vermesi üzerine 28 Mayıs gecesi İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu arasında uzun uzadıya değerlendirilme yapıldığı söyleniyor. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasına ileriye dönük bir kararı ifade etmediğine söyleyen Parti kurmayları ise CHP'de değişim yaşanması gerektiğini ifade etti. Yapılacak toplantının ardından nasıl bir yol izleyeceklerinin de kararına varılacak.

kemal-kilicdaroglu-1.jpg

KURULTAY TOPLANACAK

2022 yılı Temmuz ayında yapılması planlanan kurultayın 1 yıl ertelenmesine karar verilmişti. Kurultayın olağanüstü çağrı ile toplanması durumunda il ve ilçe kongrelerinin yapılmayacağı belirtildi. Bu kapsamda kısa süre içerisinde kurultayın toplanacağının altı çizilirken çağrı yapma yetkisinin de genel başkanda olduğu aktarıldı. Olağanüstü bir hal olmaması durumunda il ve ilçelerde kongrelerin düzenleneceği ve Eylül ayı gibi büyük kurultaya gidileceği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN