Çiftçiler mağdur tüccarlar zengin! Elleri kolları bağlandı! Ucuza alan köşeyi dönüyor

Çiftçiler mağdur tüccarlar zengin! Elleri kolları bağlandı! Ucuza alan köşeyi dönüyor

Binlerce çiftçi randevu sırasında helak oluyor. TMO Genel Müdürlüğü buğday alımları için oluşturduğu elektronik sistemden randevu alamayan çiftçilerin eli kolu bağlandı. Randevu alamayan çiftçiler buğdaylarını düşük fiyatlardan tüccarlar odası satmak zorunda kalıyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Emek vererek ürettikleri buğdayları TMO Genel Müdürlüğü'ne satabilmek için randevu sistemini bekleyen çiftçiler hayal kırıklığına uğradı. TMO tarafından kurulan elektronik sistemden randevu alması gereken çiftçilerin belirlenen kotaya görev verilen randevu tarihinde buğdaylarını teslim etmesi gerekiyor. Ancak sistem tüm çiftçilerin elini kolu bağladı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

RANDEVU ALAMIYORLAR

TMO tarafından devreye alınan randevu sistemi tüm çiftçileri mağdur ediyor. E-devlet sistemi üzerinden işletilmesi gereken sistemde sorun yaşanırken binlerce Çiftçi randevu alamadığı için buğdayları daha düşük fiyatlardan tüccarlara satmaya başladı. Tüccarlar ise düşük fiyattan aldıkları buğdayı bir süre sonra TMO'ya daha yüksek fiyattan satarak kısa süreli bir kar elde ediyor.

tmo-randevu-sistemi.jpg

TÜRKİYE GENELİNDE YAŞANIYOR

Randevu sisteminde Türkiye genelinde yaşanan randevu sıkıntısı için genel müdürlükten henüz bir açıklama gelmedi. Geçtiğimiz yılda benzer bir sorun yaşandığını belirten çiftçi Adem Korbalı, 120 ton buğdayı ton başına 2.000 TL zararla tüccara sattıklarını söyledi. Tüccarların kendi buğdaylarını TMO'ya teslim ettiğini söyleyen Korbalı, durduğu yerde 240.000 TL kar ettiklerinin altını çizdi.

bugday-basagi-1.jpg

Ofise vermeleri durumunda zarar etmeyeceklerini ifade eden Korbalı, bu yıl da aynı sorunun gündemde olduğunu aktardı. Korbalı, “Biz onu ofise verseydik zarar etmeyecektik. Bu yıl da aynı sorun yaşanıyor. Ama bürokrasi ile bağlantısı olanların randevu alabildiği belirtiliyor. TMO bu konuda bir açıklama yapsın ki zarar etmeyelim" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN