Doğalgaz faturalarından ücret alınmayacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan sürpriz gelişmeyi paylaştı: Ücretsiz doğalgaz için tarih verdi

Doğalgaz faturalarından ücret alınmayacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan sürpriz gelişmeyi paylaştı: Ücretsiz doğalgaz için tarih verdi

Bayramın ilk günü ile birliktke gündemde yer alan karadeniz gazına dair müjdeler paylaşıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından paylaşılan müjdeli haber ile birlikte bir ay doğalgaz faturalarının ödenmeyeceğini duyurdu. Ücretsiz doğalgaz için Cumhurbaşkanı Erdoğan o tarihi işaret etti. Peki doğalgaz ne zaman ücretsiz olacak? İşte tüm detaylar...

CUMHURBAŞKANI'NDAN DOĞALGAZ MÜJDESİ

Son yıllarda yaşanan gelişmeler arasında en dikkat çekenlerden birisi de Karadeniz gazı oldu. Geçtiğimiz yıllarda Karadeniz'de bulunan doğalgaz ile birlikte çıkarılma işlemleri bayram öncesinde başlandı. Karadeniz'de çıkarılan doğalgaz ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bedava doğalgaz müjdesini paylaştı.

Bedava doğalgaza dair tarih ve detayları duyurdu. Paylaşılan ücretsiz doğalgaz müjdesi ile birlikte 20 Nisan tarihi sonrasında konutlara gelen ilk fatura sıfır lira olacak. 20 Nisan tarihinden sonra gelecek faturalarda geçerli olacak ücretsiz doğalgaz ile birlikte detaylar da paylaşıldı.

19 Nisan 2023 tarihi ile birlikte faturanız kesildiyse bir sonraki faturanızdan ücret alınmayacak. Ücretsiz doğalgaz müjdesi ile birlikte sosyal medyada gündem oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ücretsiz doğalgaz müjdesini paylaştı.

dogalgaz-0jas-cover.jpg

DOĞALGAZ FATURALARI O TARİHTE ÜCRETSİZ

Hürriyet'te yer alan bir haberde 19 Nisan tarihinden sonra kesilen fatura ile birlikte ücretsiz fatura dönemi 19 Mayıs olacağı bilgisi paylaşıldı. 12 ay boyunca ise 25 metreküplük ücretsiz doğalgaz kullanılmayan kısın sonraki ayına devredilmeyeceğini açıkladı.

Mayıs ayı kullanımı ile birlikte 20 metreküp kullanım sonrasında kalan 5 metreküp diğer aya aktarılmayacak. Merkezi ısıtma sistemli olan konutlarda ise ilk ay fatura düzenlenmeyecek. 20 Nisan tarihi ile birlikte kesilecek faturalarda ise site sakinleri bir ücret ödemeyecek.

7941f5fb-f103-4919-a181-5d7426ff3bccslider-3.jpg

12 AY BOYUNCA AYLIK 25 METREKÜP BEDAVA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan 25 metreküp uygulaması ile birlikte site yönetimleri faturayı bu duruma göre düzenleyecek. Kartlı sayaçlarda ise uygulama mahsuplaşma şekilde olacağı bilgisi paylaşıldı. Konutlardaki doğalgaz metreküpü ülkemizde veriler ve dağıtım bedelinin dahil olmasıyla 6 lira 7 kuruş olduğunu belirtildi. Bu durumda ise 151 lira ödeme alınmayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN