Doğalgaza gizli zam şoku! Doğalgaz sayacı o model olanlar yandı... Soğuk havaların ardından milyonlarca kişiye bir darbe daha

Doğalgaza gizli zam şoku! Doğalgaz sayacı o model olanlar yandı... Soğuk havaların ardından milyonlarca kişiye bir darbe daha

Kış aylarında doğalgaz faturaları vatandaşın belini bükerken faturalardaki gizli oyunlar da ortaya çıktı. Faturalardaki gizli zamlar Danıştay’ın kontrollerine takıldı. Uzun süredir yapıldığı tespit edilen zamların şirket açısından sebepsiz zenginleştirmeye neden olduğu tespit edildi. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Doğalgaz faturalarında oynanan oyunlar bir bir ortaya çıkıyor. Sözcü'de yer alan haber doğrultusunda gizli zam oyunlarının 2018 yılından bu yana devam ettiği belirtildi.2019 yılında Danıştay'a açılan iptal davasının ise gündemde olmaması şirketin korunduğu iddialarını gündeme getirdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından açılan iptal davasının Danıştay savcısı Fetih Sayın tarafından yazılan iptal dilekçesi ile vatandaşlardan gizli zam yöntemi ile çalındığının kanıtı olarak gösterilmektedir. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…


OYUNLARI ORTAYA ÇIKTI


Doğalgaz faturalarındaki gizli zam oyunu tek tek ortaya çıkarken uzun süredir devam eden bir süreç olduğu da tespit edildi. Savcı Fethi Sayın, doğalgaz dağıtım şirketinin vatandaşı satmadığı gazın parasını alarak aylar öncesinden aldığı peşin parayı işlettiğini yazdı. Ortaya çıkan bu durumun ise sebepsiz zenginleşme sağladığını vurgulayan Sayın, davanın gündemde olmaması nedeniyle savcı tespitlerinin de 4 yıldır tozlu raflarda yer aldığını vurguladı.

fatura.jpg


Savcı Sayın, bunun yanı sıra kartlı sistem kullanan vatandaşların da almış oldukları doğalgaz fiyatlarına zam yüklenmesinin iptali için Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın açtığı davaya dikkat çekti. Başkan Yavaş tarafından açılan davaya görüş yazan Savcı Sayan ise şu ifadeleri kullandı:


“Abone daha kullanmadığı ve belki de çok uzun süre kullanmayacağı gazın bedelini peşin ödemekte, idare ise henüz satışını gerçekleştirmediği malın bedelini alıp işletme imkanına kavuşmaktadır”



VATANDAŞTAN ÇALIYORLAR


Savcı Sayın, abonelerin tasarruf hakkından yoksun kaldığının altını çizerek idarenin parayı işletme hakkına kavuştuğunu vurguladı. Savcı Fethi Sayın dava konusu kurul kararı ile dayandığı yönetmelik hükümlerinin iptal edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

fatura-zam.jpg

TÜKETİCİYE İADESİ YAPILMALI


Peşin alınan doğalgaz fiyatlarına sonradan zam yapılması hakkındaki düzenlemenin iptali için dava açtıklarını dile getiren Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Ergün Kılıç, Danıştay’ın tüketicilerin bu işte taraf görmediği sözleri ile karşılaştıklarını belirtti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından açılan davanın ise bir türlü başlamadığına dikkat çeken Kılıç, davanın bir an önce sonuçlandırılması gerektiğini vurguladı. Doğalgaz şirketinin sebepsiz zenginleşmeye yol açan düzenlemesinin iptal edilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Kılıç, haksız yere toplanan paraların da tüketiciye iade edilmesini istedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN