E-devlet kullanıcılarına acil uyarı! Saldırılar arttı: Sakın oltaya gelmeyin

E-devlet kullanıcılarına acil uyarı! Saldırılar arttı: Sakın oltaya gelmeyin

Günlük hayatta pek çok işlemi gerçekleştirildiği e-devlet sistemi günlük işlemler içinde büyük kolaylık sağlıyor. E-devlet sistemi kullanıcılarına acil uyarı yapıldı. Herkes dikkatli olsun.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, E-devlet kapısı eski adıyla Twitter olan X sosyal medya hesabı kullanıcıları için uyarılarını peş peşe sıraladı. Tüm kullanıcılara gönderilen uyarılar kapsamında “arayüz taklitçilerine” karşı dikkatli olunması gerektiğinin altı çizildi.

E-DEVLET KULLANICILARI DİKKAT


Eskiden Twitter ismi ile bilinen Ancak şu anda X olarak kullanılan sosyal medya hesabı için e-devlet sistemi üzerinden uyarı yayınlandı. “arayüz taklitçilerine” karşı uyarılarını sıralayan e-devlet, sistemin taklit edilerek siber saldırganlar tarafından dolaşıma sokulduğunun altını çizdi. Ortalama sitelerinin son zamanlarda artış yaşadığını vurgulayan sistem şu sözlerle uyarılarda bulundu:

e-devlet-2.jpg

“Olumsuz sonuçlara mahal vermemek için, e-Devlet Kapısı hesabınızda iki aşamalı giriş özelliğini aktif hale getirmeyi ve işlemlerinizi yalnızca ‘http://turkiye.gov.tr’ adresinden ve ‘e-Devlet Kapısı’ mobil uygulaması üzerinden yapmanız gerektiğini unutmayın.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN