Ehliyeti olanlara duyuru! Bakanlık süre verdi, cezası 4 Bin 64 lira

Ehliyeti olanlara duyuru! Bakanlık süre verdi, cezası 4 Bin 64 lira

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren gelişme İçişleri Bakanlığı tarafından duyuruldu. Ehliyet yenileme tarihi konusunda yeni uyarılarını yaptı. Son tarihi kısa bir süre önce paylaşan Bakanlık, gerekli evrakları ve ücret tutarını ehliyet sahiplerine duyurdu. Ehliyet yenilemeye dikkat etmeyenlere dev para cezası kesilecek. İşte tüm detaylar...

İçişleri Bakanlığı tarafından araç sahiplerine uyarılar gelmeye devam ediyor. Ehliyet yenileme işlemlerini yapmayanlara dev para cezası kesileceğinin bilgisi paylaşıldı. Bakanlık tarafından yapılan duyuru ile 1 Ocak 2016 tarihinden önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenme süresi 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatılmıştı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN UYARI

Fakat alınan yeni bir karar ile birlikte bu süre yeniden güncellendi. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, pandemi sürecine denk gelen süreç göze alınarak yenilenme tarihi uzatıldı.

Nüfus müdürlüklerindeki yoğunluğu azaltma düşüncesiyle birlikte eski tip ehliyete sahip olan sürücülerin 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 yıl daha sürenin uzatıldığı bilgisi paylaşıldı.

t25-mahkemeden-emsal-karar-tr-282.webp

EHLİYET YENİLEME MAALİYETİ

Ehliyetinizi yeniletmek için öncelikle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden randevu almanız gerekir. Randevunuzu ALO 199 hattından ya da resmi web sitesi üzerinden alabilirsiniz.

Ehliyet yenileme harcı ve gerekli evraklar ile randevunuza müraacat ederek ehliyet yenileme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Ehliyet yenileme işlemleri 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatıldığı belirtiliyor. Eski tip ehliyetinizi yenilemek için ödemeniz gereken miktar ise sadece 15 TL tutarında.

2-005.jpg

YENİLETMEK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Ehliyetinizi yenilemek için bazı evraklara ihtiyacınız olacaktır. Randevu esnasında yanınızda hazır bir şekilde bulundurmanız gereken evraklar ise şu şekilde;

  • Kimlik belgesi
  • Sürücü sağlık raporu
  • Sürücü belgesi değerli kağıt ve harç bedeli, vakıf payı
  • 1 adet biometrik fotoğraf
  • Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan
  • Adli sicil belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir. Ayrıca e-Devlet üzerinden temin edilebilir)

ESKİ TİP EHLİYET CEZASI

Eski tip ehliyetlerini yeniletmeyen araç sahiplerine ceza kesiliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından uzatılan sürenin sonlanması halinde halen eski tip ehliyetini güncellemeyenlere 4 bin 64 TL para cezası kesilecek. Günümüzde yer alan bu tutar 2024 yılına kadar yaşanacak durumlara göre artış gösterebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN