El Nino felaketi artık yıkıma döndü! Uyarı bu kez en üst seviyeden geldi: Acilen önlem alın yoksa...

El Nino felaketi artık yıkıma döndü! Uyarı bu kez en üst seviyeden geldi: Acilen önlem alın yoksa...

Bu yılın en sıcak yaz ayını yaşamamızın nedenlerinden biri olan El Nino felaketi resmen yıkıma döndü! Bu kez yapılan uyarılar en üst seviyeden geldi… Resmen iklim yıkımı başlıyor. Acilen önleminizi almazsanız daha kötü sonuçlar doğacak…

Bu yıl son zamanların en sıcak yazlarından birini yaşadık. İlk olarak El Nino ardından da Eyyma-ı Bahur sıcak hava dalgaları tüm ülkeyi etkisi altına aldı. Milyonlarca vatandaş sıcak havalardan doğrudan etkilenirken yalnızca insanlar değil doğa da sıcaktan zarar görmeye başladı. Bu seferki uyarı ise en üst seviyeden geldi. Acilen önlem alınmadığı takdirde kötü sonuçlarla karşılaşabiliriz.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER’DEN UYARI

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, şimdiye kadar dünya üzerinde görülmüş en sıcak yaz ile alakalı bazı açıklamalarda bulundu.

Mevsim normallerinin oldukça üstünde geçen yaz aylarının dünyanın her yerinde hissedildiğini belirten Guterres, bilim insanlarının fosil yakıtlara bağımlılığının muhtemel etkilerine ilişkin uyarı yaptı.

yeni-proje-1-001.jpg

“İKLİM YIKIMI BAŞLADI”

Guterres, açıklamasında, “Gezegenimiz bir kaynama döneminden geçti. Şimdiye kadar kayda alınan en sıcak yaz yaşandı. İklim yıkımı başladı” dedi.

Sıcaklıkların artması ile daha fazla harekete geçilmesi gerektiğini ifade eden Gueterres, "Liderler iklim meselesinin çözümü için harekete geçmeli. Hala iklim krizinin en kötü noktaya gelmesini engelleyebiliriz. Kaybedecek vaktimiz yok” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN