Emeklilerin dört gözle beklediği haber geldi! 15 milyon emekli o tarihte ikramiyesini alacak

Emeklilerin dört gözle beklediği haber geldi! 15 milyon emekli o tarihte ikramiyesini alacak

Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği o haber geldi! 15 milyon emeklinin alacağı ikramiyelerin tarihi belli oldu… O tarihte emekliler Cumhuriyet'in 100. yılına ithafen erilecek emekli ikramiyelerine 29 Ekim 2023'te kavuşacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

Her yıl dini bayramlarda emeklilere belli bir miktarda ikramiye veriliyor. İlki Ramazan Bayramından ikincisi de Kurban Bayramında verilirken alınan son bilgilere göre bir defaya mahsus olmak üzere emeklilere bir ikramiye daha verilecek. Milyonlarca emekliye Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhuriyetin 100. yılında yeniden ikramiye verilecek. Çalışma hem de Güvenlik Bakanlığı’nın konuya ilişkin çalışmalara başladığı haberleri emeklileri heyecanlandırdı.

CUMHURİYET BAYRAMI İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK

Geçtiğimiz aylarda en düşüm memur maaşı 22 bin liraya yükselirken emekliler refah payı ile beraber yüzde 25 zam aldı. Öte yandan kök aylıkları 7 bin 500 lira olan emekliler için herhangi bir zam yapılmamıştı. Milyonlarca emekli ise bu duruma tepki gösterirken onları sevindirecek bir haber ortaya atıldı. Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 15 milyon emekliye ikramiye verileceği ve kafalardaki rakamın 5 bin lira olduğu duyuruldu. Emekli ikramiyesinin kesinleşmesi halinde 29 Ekim veya hemen öncesinde hesaplara yatması bekleniyor.

yeni-proje-1-003.jpg

HÜKÜMETTEN YENİ BİR ADIM

Prof. Dr. Abdulkadir Develi, emeklilere verilecek olan üçüncü ikramiyeye ilişkin şunları dile getirdi:

“Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağız. Bu gerçekten kendi başına oldukça önemli bir nokta. Bu süreç içerisinde enflasyon karşısında durum da ortada. Böyle bir ikramiye konuşuluyor. Bunu yerinde buluyorum. Toplamda 15 milyon emekli var. Bunun bütçeye getireceği yükü de bir taraftan konuşmak gerek. Tüm bunlara rağmen şu anda enflasyon karşısında geliri azalan kesim var. Bunların desteklenmesi lazım. İlave ikramiyeler enflasyona karşı korunmada rahatlık sağlayabilir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (31)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
31 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN