En çok beğenilen tarihsel kişilik anketinin sonuçları dikkat çekti

En çok beğenilen tarihsel kişilik anketinin sonuçları dikkat çekti

MetroPoll araştırma 'en çok beğenilen tarihsel kişilikler' anketinin sonuçlarını açıkladı. Dikkat çeken sonuçları olan ankette Mustafa Kemal Atatürk, yüzde 58,2 ile en çok beğenilen tarihsel kişilik oldu. Parti bazında incelendiğinde ise AK Partililerin çoğu Atatürk derken, MHP'lilerin çoğu Fatih Sultan Mehmet yanıtını verdi. HDP'lilerin de çoğu Atatürk dedi.

Metropoll Araştırma, halka 'Aşağıdakilerden hangisi tarihte en beğendiğiniz liderdir?' diye sordu.
Seçenekler arasında Atatürk, Osmanlı padişahlarından Fatih Sultan Mehmet ve Abdulhamit yer aldı. AK Parti tabanında Mustafa Kemal Atatürk, MHP tabanında Fatih Sultan Mehmet öne çıktı.
Atatürk en az oyu MHP ve Yeniden Refah'tan aldı, HDP iki partiye de fark attı.

Metropoll Araştırma'nın Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sencar, sosyal medya üzerinde yaptıkları son araştırmanın verilerini paylaştı. 'Aşağıdakilerden hangisi tarihte en beğendiğiniz liderdir?' sorusuna katılımcıların yüzde 58.2'si Mustafa Kemal Atatürk yanıtı verdi.

Ankete katılan vatandaşların 58,2'si Atatürk, yüzde 28,5'u Fatih Sultan Mehmet ve yüzde 8,2'de Abdülhamit yanıtını verdi.

HDP ATATÜRK'TE AK PARTİ VE MHP'YE FARK ATTI

Parti kategorisinde incelendiğinde ise AK Partililerin yüzde 45'i Atatürk yüzde 35'i Abdülhamit dedi. MHP'liler ise yüzde 46'sı Fatih Sultan Mehmet yanıtını verdi. CHP'liler ise yüzde 82,3 Mustafa Kemal Atatürk yanıtını verdi. HDP/YSP seçmeninin de yüzde 51.2’si Mustafa Kemal Atatürk dedi. İYİ Partililerin yüzde 80.7'si 'Atatürk' dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN