Ev sahipleri dikkat! Yüksek kira bedelleri başınızı yakacak: 2 ay sonra yapmak imkansız

Ev sahipleri dikkat! Yüksek kira bedelleri başınızı yakacak: 2 ay sonra yapmak imkansız

Son yılların tartışmalı konuları arasında yer alan kira fiyatlarının önüne geçmek imkansız. Artan fiyatlar nedeniyle ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan anlaşmazlıklar için yeni sistem devreye giriyor. 1 Eylül'den itibaren bütün sorunlar ortadan kalkıyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Konut fiyatları artarken kira fiyatları da dur durak bilmiyor. Artan fiyatlar yüzünden ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan tartışmalar da yargıya taşındı. Yüksek kira fiyatları vatandaşın cebini yakarken ev sahipleri de zam üstüne zam yapmaya devam ediyor. Haberler.com’da yer alan açıklamalar doğrultusunda kiracı ve ev sahibi arasındaki sorunların 1 Eylül'den itibaren çözüme ulaşacağı belirtildi. Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları için yeni uygulama devreye giriyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…


1 EYLÜL'DEN İTİBAREN

Devlet tarafından yapılan son açıklamalar doğrultusunda kira artış sınırı için belirlenen %25 kotasının uzatılacağı aktarıldı. Yasa yürürlüğe girmediği için uygulama için yeni bir tarih ve zam oranının belirlenmesi bekleniyor. Bunun yanı sıra kira düzenlemesi ile zam oranı değil daha sert yaptırımların uygulanması planlanıyor. Konutlarını piyasa değerinin üzerinde fahiş fiyata kiraya veren ev sahipleri için bir yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması gündeme geldi.

kira-sozlesmeleri.jpg

Yeni düzenleme kapsamında merak edilen bir başka konu ise ev sahiplerinin durumu olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle kira geliri ile geçinen vatandaşların ya da evini kiraya verip başka bir evde kiracı olanların sınırlama nedeniyle mağdur oldukları aktarılırken her iki tarafın da korunması için yeni bir yasa çıkarılması bekleniyor.

ev-sahibi-kiraci.jpg

KİRA SORUNU ORTADAN KALKIYOR


Hem kiracıları hem de ev sahiplerini ilgilendiren arabuluculuk sistemi ile bütün problemlerin çözülmesi amaçlanıyor. Son yılların en çok tartışılan konuları arasında yer alan kira bedelleri ev sahibi ve kiracılar arasında büyük anlaşmazlıklara neden oluyor. Zam konusunda anlaşamayan taraf var ile tahliye isteyenler mahkemenin yolunu tutuyor. Yoğun talepler nedeniyle dava yükü artarken sonuç için belirlenen sürelerde 3 yıla kadar uzamaktadır. Sorunun ortadan kaldırılması için devreye alınacak olan arabuluculuk yönteminin de 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren devreye girmesi bekleniyor.

kira-sozlesmesi.jpg
1 Eylül itibariyle mal sahibi ve kiracının dava açmak istemesi durumunda Öncelikle arabulucuya başvurması gerekecek. Bulucuya başvuruda bulunmayan kimse mahkeme yolunu tutamayacak. Arabulucunun tarafların arasını düzeltememesi durumunda ise taraflar mahkemeye yönlendirilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN