Ev sahiplerini sevinçten havalara uçuracak haber! O ödeme artık alınmayacak, binlerce kişi ödemekten kurtuldu...

Ev sahiplerini sevinçten havalara uçuracak haber! O ödeme artık alınmayacak, binlerce kişi ödemekten kurtuldu...

Ev sahiplerini mutlu edecek, onları sevindirecek haber verildi! Artık o ödeme alınmayacak! Binlerce kişi onu ödemekten kurtuldu...

2024 yılında ev sahiplerini sevindiren bir gelişme yaşandı. Daha önce 21 bin TL olan kira geliri istisnası, yapılan düzenleme ile 12 bin TL artırılarak 33 bin TL'ye çıkarıldı.

KİRA GELİRİ 33 BİN TL'NİN ALTINDA OLANLAR ÖDEMEYECEK

18- 24 yaşında olan herkese veriliyor! İşte PTT'den 33.000 TL ödeme alma fırsatı... - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Yıllık kira geliri 33 bin TL'nin altında olan ev sahipleri, artan istisna tutarı sayesinde gelir vergisi muafiyetinden yararlanacaklar. Ancak 33 bin TL'nin üzerinde kira geliri elde edenler, bu muafiyetten sadece ilk 33 bin TL için faydalanabilecek; kalan kısım ise vergilendirilecek.

Özellikle ticari, tarım ve mesleki kazançlarından dolayı yıllık beyanname verenlerin kira istisnasından yararlanamayacağı belirtilirken, basit usulde vergiye tabi küçük esnaf ise bu muafiyetten faydalanabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN