EYT'lilere son dakika müjdesi Bakan Nebati'den! Resmen kesinleşti: O tutar yükseldi!

EYT'lilere son dakika müjdesi Bakan Nebati'den! Resmen kesinleşti: O tutar yükseldi!

Ülkemizin gündeminde yer alan Emeklilikte Yaşa Takılanlar hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den kritik açıklamalar geldi. Nebati tarafından yapılan açıklamalar ile birlikte hazine tarafından desteklenen KGF paketinin EYT kapsamında kıdem tazminatı kefalet hacmini 25 milyar liradan artırarak 50 milyar liraya yükseltti. İşte tüm detaylar...

EYT'LİLER HAKKINDA YENİ GELİŞMELER

Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) dair açıklamalar gelmeye devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebatı tarafından EYT'li vatandaşlara müjdeli haber verildi. EYT düzenlemesinin kabulü ile birlikte iş dünyası üzerinde yer alan yükü hafifletmek adına daha öncesinde duyurdukları Hazine destekli KGF paketi ile birlikte bu kapsamda yer alan kıdem tazminatı kefalet hacmi yükseltildi.

Daha öncesinde yapılan açıklamada 25 milyar lira olarak belirlenirken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapılan açıklama ile birlikte 50 milyar liraya yükseltildi. İş verenin omuzuna binen yükü hafifletme çabasında bulunan bakanlık açıklaması üzerine detayları paylaştı. İş verenler ise detayları araştırmaya başladı.

para-tl-200-tl.webp

BAKANLAR BİR ARAYA TOPLANDI

1'inci Organize Sanayi Bölgesinde yer alan bir tekstil fabrikasında sanayici ve iş adamları eşliğinde toplantı yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank önemli detaylara değindi.

Toplantı sonrasında ortak basın toplantısı ile birlikte Nurettin Nebati'den değerli açıklamalar geldi. Ülkemizde 2022 yılı ile birlikte yüzde 5,6 oranında büyüme elde ederek dünyanın en yüksek büyüme gerçekleştirilen ülkelerinden birisi olarak ülkemiz kayıtlara geçti. Bakan Nebati'den durum değerlendirmesi geldi.

0x0-1653425169876.jpg

KIDEM TAZMİNATI 25 MİLYARDAN 50 MİLYARA YÜKSELDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından kritik açıklamalar geldi. EYT konusuna değinen bakan güçlü büyüme performansı tarafından oluşan mali imkanların vesilesyile vatandaşlara söz verdikleri EYT uygulamasını yerine getirdiklerini belirtti. Emeklilere tebriklerini ileten Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati deprem felaketinde oluşan hasarları telafi edebilecek güçte bir ülkemizin olduğunu da vurguladı.

EYT düzenlemesi ile birlikte iş dünyası üzerinde oluşacak yükü hafifletmek adına Hazine Destekli KGF paketinde yeniden güncelleme yaptı. Kıdem tazminatı kefalet hacmi 25 milyar liradan yükseltilerek 50 milyar TL'ye kadar yükseliş gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN