Faturası yüksek gelenler, başvurular başladı! Devlet TC vatandaşlarına 225 TL'ye kadar destek verecek

Faturası yüksek gelenler, başvurular başladı! Devlet TC vatandaşlarına 225 TL'ye kadar destek verecek

Faturası yüksek gelenler dikkat! Başvurular başladı... Devlet, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına 225 TL'ye kadar fatura desteği verecek! Bu fırsatı kaçırmayın! İşte detaylar...

Ülkemizde dar gelirli ailelere yönelik başlatılan "Elektrik Tüketimi Destek Programı" ile ailelerin elektrik faturalarında 250 TL'ye kadar bir indirim sağlanacak. Bu önemli adım, ekonomik olarak zor durumda olan ailelerin bütçelerine nefes aldırmayı hedefliyor. Program, hanelerin elektrik tüketim maliyetlerini daha ulaşılabilir seviyelere çekmeyi amaçlıyor.

DESTEK MİKTARLARI NE KADAR?

13102061-1200x675.jpg

Destek miktarı, ailenin içinde bulunan kişi sayısına ve aile üyelerinin kronik hastalık durumuna göre değişiyor. İşte destek miktarları:

  • 1-2 kişilik aileler için aylık 75 kWh (112,63 Lira)
  • 3 kişilik aileler için aylık 100 kWh (150,17 Lira)
  • 4 kişilik aileler için aylık 125 kWh (187,71 Lira)
  • 5 ve üzeri kişilik aileler için aylık 150 kWh (225,25 Lira)

Ayrıca, kronik hastalıkları nedeniyle tıbbi ekipman kullanmak zorunda olan aileler için aylık 150 kWh (225,25 TL) ek destek sunulacak.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

14728729-1200x675.webp

Programdan yararlanmak isteyenler için belirli başvuru şartları bulunuyor. Başvurular, Türk vatandaşı olan bireyler tarafından yapılabilir. Mavi kart sahipleri bu programa başvuramıyor. Başvuruda bulunan kişilerin yurt dışında ikamet etmemesi, hane içerisinde devlet memuru, noter veya okul müdürü gibi görevdeki birinin olmaması gerekiyor. Ayrıca başvuru yapan kişilerin cezaevinde veya gözaltı merkezlerinde bulunmamaları ve üniversite yurtları veya yetimhanelerde kalmamış olmaları gerekiyor.

Programdan yararlanmak isteyenler, başvurularını Sosyal Hizmetler veya Dayanışma Vakıfları aracılığıyla gerçekleştirebilirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN