Havadar havadar yetişiyor, bereket yağıyor! Hasat başladı: Tarlada 100, markette 130 TL

Havadar havadar yetişiyor, bereket yağıyor! Hasat başladı: Tarlada 100, markette 130 TL

Türkiye'nin dört bir yanında farklı tarım ürünleri bulunurken o şehirden bereket akıyor. Toprakla buluşan ürünler havadar havadar yetişiyor kilosu 100 TL'ye satılıyor. Hasat süreci başladı üreticinin yüzü gülüyor. İşte tüm detaylar…

Türkiye'nin tarım şehri Hatay'da bereketli topraklarda yetişen ürünler de üreticinin yüzünü güldürüyor. Tarlada 80 ile 100 TL arasında alıcı bulunan fasulyeler toplanmaya başladı. İşte tüm detaylar…

TARLADA 100 MARKETTE 130 TL

Türkiye'de ürün yetiştirme konusunda zengin bölgelerden biri olarak karşımıza çıkan Hatay, açık alanda yetiştirdiği fasulye hasadıyla adından söz ettiriyor. Payas ilçesi Kürtül Mahallesi'nde çiftçilik yapan İlyas Önerden, arazisine ektiği fasulyeleri toplamaya başladı.

kurtul-fasulye.jpg

Tarlada kilogram fiyatı 80 TL ile 100 TL arasında değişen fasulyelerin markette ve manavlarda fiyatı 120 TL ile 130 TL'ye kadar ulaşıyor. Çiftçi İlyas Önerden, açık havada erkenci fasulye hasadının başladığını dile getirdi. Önerden, Türkiye'nin en erken fasulyelerini Payas ilçesinde üretirken hasat sürecinin devam ettiğini de vurguladı. Açık alanda yetiştirilen fasulyeler Türkiye'nin dört bir yanına satılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN