Hulusi Akar: Sınırlarımız güvenli, videolar bizden değil

Hulusi Akar: Sınırlarımız güvenli, videolar bizden değil

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar son günlerde Türkiye’ye yönelik sığınmacı geçişinin arttığı yönündeki iddiaları yalanlayarak, “Yasa dışı geçişlere asla izin verilmiyor. Başka ülkelerde ve değişik zamanlarda çekilen videolar kullanılıyor” dedi. Akar, TSK’nın depremin ilk dakikalarından itibaren seferber olduğunu da ekledi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da ‘Afgan kaçakların Türkiye’ye geldiği’ yönündeki iddialara ilişkin paylaşımda bulunmuştu.

Son günlerde sosyal medyada sınırımızı kaçak geçen göçmenlere ilişkin görüntülerin sayısında artış yaşanıyor. Görüntülerde genç erkek göçmenlerin kafileler halinde yürüdüğü görünüyor. Tepki toplayan yasa dışı geçiş iddialarıyla ilgili Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da ‘Afgan kaçakların Türkiye’ye geldiği’ yönündeki iddialara ilişkin paylaşımda bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu, paylaşımında, “Afgan kaçakların ülkemize aktığının haberleri geliyor. Mehmetçiğimize sesleniyorum. Vatan hepimizin vatanı, hudut da hepimizin namusu. Sınırda görevinizi yapın, kimseyi dinlemeyin” ifadelerini kullanmıştı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hudut güvenliğine ilişkin açıklamaları üzerine, “Başka ülkelerde ve değişik zamanlarda çekilen fotoğraf ve videoları kullanmak suretiyle bazı yorumlar yapılmakta, siyasi mülahazada bulunulmaktadır. Bunlar kesinlikle yanlıştır, doğru değildir” dedi.

“Mehmetçiğin depremle mücadelenin yanı sıra hudut güvenliği ve terörle mücadele dahil tüm çalışmalarını aksaksız, eksiksiz yerine getirmeye devam ettiğini vurgulayan Akar, “Karada, denizde, havada hak ve menfaatlerimizi korumak, kollamak için bütün unsurlarımız gece-gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu.

Hudut güvenliğine yönelik alınan tedbirlere vurgu yapan Akar, “Mehmetçik hudut namustur anlayışı içinde Cumhuriyet tarihimizin en yoğun tedbirleriyle hudutlarımızı koruyor, en ileri teknolojiyi kullanarak hudutlardan yasa dışı geçişlere asla izin vermiyor” diye konuştu.

6 Şubat depremleri sonrasında “Türkiye’ye yönelik sığınmacı akını olduğu” iddialarının ortaya atıldığının görülmesi üzerine hemen sınır hattında inceleme ve denetlemelerde bulunduğunu hatırlatan Akar, tüm sivil ve askeri yetkililerle yaptığı görüşmeler ve incelemelerinin ardından bu iddiaların tamamen gerçek dışı ve yalan olduğunun bir kez daha görüldüğünü vurguladı. Türkiye’de bulunan ve depremde evlerini kaybeden Suriyelilerin bir kısmının deprem sonrası gönüllü ve güvenli olarak evlerine, topraklarına döndüğünü ifade eden Akar, “Bunun dışında hudutlarımızda herhangi bir geçiş olmamıştır. Hiçbir yasa dışı geçişe izin vermeyeceğimizi herkesin bilmesi lazım” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN