"İkinci bir felaket yaşanabilir" diyerek uyardı! Naci Görür'den o bölge için korkutan uyarı... Tüm uyarıları doğru çıkmıştı

"İkinci bir felaket yaşanabilir" diyerek uyardı! Naci Görür'den o bölge için korkutan uyarı... Tüm uyarıları doğru çıkmıştı

Kahramanmaraş depremi ile birlikte açıklamalarda bulunan profesörler üzerine Naci Görür'den de açıklamalar gelmeye devam ediyor. O bölgeye dikkat çeken Naci Görür önlemlerin alınması gerektiğini, risk altında olan yerlerin artış gösterdiğini ifade etti. Diri fay hattı haritası ile risk durumlarını değerlendiren Prof. Dr. Naci Görür açıklamalarda bulundu. Peki hangi bölgede deprem riski var? İşte tüm detaylar...

NACİ GÖRÜRDEN O İL HAKKINDA ŞİDDETLİ UYARI!

Uzmanlar tarafından sık sık uyarılar yapılan Adana ilimize dair Prof. Dr. Naci Görür'den de uyarı geldi. 6 Mart tarihi itibariyle Adana ilimizin Saimbeyli ilçesinde saat 02.24'te 3,6 büyüklüğünde, saat 03,18'de ise 3.5 büyüklüğünde depremler meydana geldi.

Yüzyılın felaketinden etkilenen Adana'da sarsıntılar ilk günden itibaren devam ediyor. Doğu Anadolu Fay Hattı sınırında yer aldığı bilgisi paylaşılan Adana hakkında Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama geldi.

Anadolu yarımadasının güneyinde ve Akdeniz kıyısında yer alan Adana'nın kuzeyinde Kayser, doğrusunda Osmaniye, kuzeydoğusunda Kahramanmaraş, güneydoğusunda Hatay, kuzeybatısında Niğde ve batısında Mersin illeri yer alıyor. Güneyinde ise Akdeniz'in olduğu görülmektedir. Adana, 2 milyon 237 bin 940 nüfusu ile birlikte ülkemizde yer alan en büyük 6'ıncı ildir.

naci-gorur-deprem-aciklamasi.jpg

NACİ GÖRÜR BU BÖLGELERİ UYARDI!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketi sonrasında Hatay'da meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki deprem felaketlerine değinen Prof. Dr. Naci Görür birçok depremin meydana geldiğini belirtti. Kahramanmaraş depremi ile birlikte bu tarz depremlerin Hatay ve Adana'da beklenildiği bilgisi paylaşıldı.

Naci Görür tarafından yapılan açıklama ile Celal Şengör, kendisi ve diğer yer bilimci arkadaşlar tarafından Hatay ve Adana'ya dair duyurular yapılmıştı. Bu bölgelere yapılan uyarıların bölgede yer alan stres transferiyle ilgili olduğu da paylaşıldı.

Bu nedenle dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapan Naci Görür Malatya, Ovacık ve Nazimiye - Karakoçan fayları üzerinde benzer tehlikelerin bulunduğunu belirtti. Uyarılara karşı önlemlerin alınması gerektiğine vurgu yapıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN