İlk kez KARAR’da: İşte Babacan'ın ODTÜ’deki birincilik konuşması

DEVA Partisi lideri Babacan'ın 1989 yılında ODTÜ'de mezuniyet töreninde yaptığı birincilik konuşması ilk kez KARAR TV'de Bi' Karar Ver programında yayınlandı. TED Koleji'nden de birincilikle mezun olan Babacan o konuşmalarını kıyaslayarak, ''Lise mezuniyetine göre baya steril bir konuşma yapmışım. Düşününce o dönemdeki TED yönetimi benim öyle bir konuşma yapmamda mahsur görmemiş, özgürlükçü bakış açısı varmış.'' dedi.

EDA SANĞU

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sunduğu Bi' Karar Ver programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Programda TED Koleji'ni ve ODTÜ'yü birincilikle bitiren Babacan'ın mezuniyet konuşmaları ilk kez yayınlandı.

ODTÜ'deki birincilik konuşmasından 'TED'e göre baya steril bir konuşma yapmışım' diye söz eden Babacan, o döneme ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı:

'SALONDA BAŞÖRTÜLÜ SADECE ANNEM VARDI'

''Mezuniyet töreninde salonda başörtülü sadece annem vardı. O dönem öyleydi, şimdi tabii TED de çok değişti. Anadolu'nun en ücra köşesine kadar TED girdi, çok güzel burs sistemi başlattılar. O dönem TED çok daha küçük, elitti. Bizim evimize 4 dakika mesafedeydi. Hem yakın hem de babam yabancı dile çok önem veriyordu.

'GÜNAYDIN GAZETESİ ÇOK ENTERESAN BİR GAZETEYDİ'

O günkü konuşmama bugün çok katılmayabilirim.18 yaşındaydım, liseyi yeni bitirmişti. Konuşmamı kendim yazdım oturdum. O günkü Günaydın gazetesi çok enteresan, farklı bir gazeteydi. Biraz tabloid, haber ile dedikodunun karışık yayınlandığı, münferit bir gazeteydi. Gençlik öyle bir konuşma yapmışım işte.

ODTÜ MEZUNİYET KONUŞMASI: LİSE MEZUNİYETİNE GÖRE BAYA STERİL BİR KONUŞMA

Lise mezuniyetine göre baya steril bir konuşma yapmışım. Her iki konuşma metinini de okul yönetimi benden istedi ve onayladı. Düşününce o dönemdeki TED yönetimi benim öyle bir konuşma yapmamda mahsur görmemiş. 'Böyle bir şey olmaz' diyebilirlerdi ama o gün demek ki özgürlükçü bakış açısı varmış.''

İlgili Haberler
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir