İstanbul’da toplu taşıma kullananlar dikkat! Kartlarınız iptal edilebilir! 30 Nisan'a kadar yapmanız gerekiyor

İstanbul’da toplu taşıma kullananlar dikkat! Kartlarınız iptal edilebilir! 30 Nisan'a kadar yapmanız gerekiyor

İstanbul kart kullanıcılarına ilgilendiren önemli bir duyuru yapıldı. BELBİM tarafından yapılan açıklama kapsamında yeni sözleşmenin yürürlüğe gireceği belirtildi. Bu tarihe kadar işlem yapmayanların kartları iptal edilecek. 30 Nisan'a kadar yapmanız gerekiyor. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

İstanbul kart kullanıcıları için önemli bir karara imza atıldı. BELBİM tarafından yapılan açıklama kapsamında yürürlüğe girecek yeni uygulama ile 3 yıl kullanılmayan kartların iptal edileceği duyuruldu. Kart yenileme işlemi yapmak isteyen kişilerin internet üzerinden işlemleri yapabileceği belirtilirken 30 Nisan 2023 tarihine kadar yapılması gerektiği vurgulandı. BELBİM, İstanbulkart kullanıcılarına hem SMS hem de mail yoluyla bilgilendirdi. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…


30 NİSAN'A KADAR YAPMANIZ GEREKİYOR

İstanbul kart kullanım koşulları ve çerçeve sözleşmesi kapsamında yeni kararlar alındı. BELBİM tarafından yapılan açıklama kapsamında yeni uygulamanın 30 Nisan 2023 tarihinde yürürlüğe gireceği belirtildi. Kartları 3 yıl boyunca yükleme yapmayan vatandaşların zaman aşımı nedeniyle kartlarının kapatılacağı belirtildi. Kullanıcılara gönderilen mail kapsamında sözleşmenin yenilendiği ve fesih taleplerinin iletilmesi gerektiği vurgulandı. Kartlarını kullanıma kapatmak isteyen kişilerin yürürlük tarihine kaldılar ücretsiz fesih talebinde bulunabileceği aktarıldı.

istanbulkart-ulasim.jpg

İstanbul'da toplu taşıma kullanan kişilerin de yapması gereken işlemler tek tek açıklandı. İstanbul'da ulaşımı sağlayan Metro, tramvay, metrobüs, otobüs, feribot ve banliyö trenleri için İstanbul kart kullanıldı aktarıldı. İstanbul kart kişiselleştirme işlemleri kapsamında kart üzerine kart sahibinin adı ve soyadı, kimlik numarası gibi kişisel bilgilerin yazılması gerektiği duyuruldu. Bu karar doğrultusunda kart sahibinin tespiti de kolay bir şekilde yapılacak.

istanbul-iett-ulasim.jpg

İSTANBULKART İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

BELBİM tarafından yapılan açıklama kapsamında İstanbulkart kişiselleştirme işlemlerinin İstanbulkart web sitesi üzerinden ya da İstanbulkart merkezlerinden yapılacağı aktarıldı. İstanbulkart Merkezine giden kişilerin başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurması durumunda işlemlerin tamamlanabileceği vurgulandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN