İstanbullu akın akın o şehre göç ediyor! Ne Antalya ne İzmir ne de Ankara! Kiralar çok ucuz

İstanbullu akın akın o şehre göç ediyor! Ne Antalya ne İzmir ne de Ankara! Kiralar çok ucuz

Valizini kapan İstanbullu o şehre göç etmeye başladı. Kimsenin aklına gelmezdi. Burası ne Antalya ne İzmir ne de Ankara! İstanbullular arkasına bakmadan kaçıyor. Nedeni ise ucuz ev kiraları...

Türkiye'nin en kalabalık ve görkemli şehir İstanbul'da büyük göç başladı. İmkanını bulan o şehre akın ediyor. İzmir ve Ankara'dan sonra yoğun göç alan o şehir adeta İstanbulluların kaçış noktası oldu. Nedeni ise kiraların çok ucuz olması.

İç Anadolu'nun tarih kokan şehri Mevlana şehri Konya'ya büyük göç başladı. Konya'ya en çok İstanbul'dan akın var. Emlak uzmanları ise gelen göçün nedeninin ucuz kiralar olduğunu belirtti.

HEM UCUZ HEM DEPREM RİSKİ AZ

Hem ucuz ev kiraları hem deprem riskinin az olmasından dolayı İstanbul'da yaşayanlar Konya'ya göç etmeye başladı. Konya'nın en çok göç alan ilçesi ise Meram oldu. Eskiden göç veren Konya, şimdi göç edilen il haline geldi.

Gazeteci Sadık Şimşek'in aktardığı bilgilere göre; Konya'da kira fiyatları. 5000 TL ile 30 bin TL arasında değişiyor. Bu fiyatlar tercih edilen semtlere göre de farklılık göstermekte. Genel olarak Konya'daki kira fiyatları uygun.

KONYA'YI CAZİP KILAN ÇOK FAKTÖR VAR

Konya'nın cazip hale gelmesindeki en önemli faktörlerden biri de şehrin kültürel zenginliği. Mevlana Müzesi başta olmak üzere tarihi camiler ve medreseler, Konya'yı ziyaret edenlerin ilgisini çekiyor. Ayrıca şehirde düzenlenen Uluslararası Konya Çocuk Festivali, Konya Kitap Fuarı gibi etkinlikler de şehrin cazibesini arttırıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN