İstanbul'un bu ilçeleri rekor kırıyor! Akın akın geliyorlar: Nedeni ortaya çıktı

İstanbul'un bu ilçeleri rekor kırıyor! Akın akın geliyorlar: Nedeni ortaya çıktı

Yaşanan 6 Şubat depremi sonrasında vatandaşların göç etme eğilimi arttı. Peki İstanbul'un hangi ilçeleri tercih ediliyor? Tüm detaylar haberimizde.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük deprem felaketi sonrasında İstanbullu vatandaşın deprem endişesi de arttı ve ilçe değiştirmeye başlandı. Peki en çok hangi ilçelere gidiliyor? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

İSTANBUL'UN BU İLÇELERİ GÖZDE OLDU

Yaşanan 6 Şubat depreminden sonra ülkenin 13 ili derinden etkilendi ve 50 binden fazla vatandaş hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre depremin ekonomiye maliyeti 103.6 milyar dolar olarak hesaplandı. Deprem felaketi sonrasında vatandaşın yaşadığı en temel sorun barınma sorununun büyümesi ve yaşanan iç göç sebebiyle konut fiyatlarındaki artışlar oldu. Uzmanlar yaşanan deprem felaketinin yalnızca fiziki olmadığını ve toplumsal bir yıkıma sebep olduğunu söylüyor. Vatandaşın yaşadığı endişe en çok Marmara depremi sebebiyle arttı. Yayımlanan raporlara göre Mayıs ayında Nisan ayına göre konut talebi yüzde 3 oranında düşüş gösterdi. Satılık evlerin ilan sayısı ülke geneline göre özellikle İstanbul'da artışa geçti. Kapatılan satılık ilan yaşı özellikle üç büyük şehirde artmış oldu. 

Kira Artış ve Talep Oranlarındaki Artış

Yayımlanan rapora göre deprem etkisiyle İstanbul'da daha dayanıklı olduğu düşünülen illerde artış yaşanmaya başlandı. Özellikle Çatalca bu dönemlerde yüzde 33.3 artış gösterdi. Şile yüzde 31.7, Arnavutköy yüzde 28.1, Sultanbeyli yüzde 24.4, Silivri yüzde 23.9, Sancaktepe yüzde 23.3 oranında artış gösterdi ve fiyatlar bu oranlarda artmış oldu. Nisan ayında yaşanan bayram tatilinde düşüş görülse de konut talepleri Mayıs ayında artmaya başladı. Mayıs ayında konut talepleri yüzde 14.6 oranında arttı. Geçtiğimiz sene aynı aya göre konut talebi yüzde 3.8 oranında artmış oldu. Bu arz talep dengesi kira fiyatlarına da yansıdı. Mayıs ayında senelik ortalama kira artışı ülke genelinde yüzde 101 olarak değerlendirildi. Mayıs verilerinde Muğla dışında olan büyük şehirlerde senelik kira fiyat artışları TÜFE enflasyon oranlarına göre yüzde 39.6 yüksek uygulanıyor. En yüksek fiyat artışı ise senelik yüzde 288 oranla Trabzon oldu. En az artış yapılan il ise yüzde 23.5 oranıyla Muğla oldu. Yüksek kira artışı yapan iller yüzde 261.4 oranıyla Malatya, yüzde 213.2 oranıyla Ordu, yüzde 192.7 oranıyla Mardin ve yüzde 192.2 oranıyla Ankara olarak belirlendi. Satılık konutlardaki senelik artış ülke genelinde değişmedi. Ankara da az bir miktar yükseldiği ve İstanbul ve İzmir'de azaldığı görüldü. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN