İYİ Parti resmen açıkladı: Akşener 6 Mart'taki toplantıya katılacak mı?

İYİ Parti resmen açıkladı: Akşener 6 Mart'taki toplantıya katılacak mı?

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in altılı masayı terk etmesinin ardından 6 Mart'ta Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek toplantıya İYİ Parti'nin katılıp katılmayacağı merak konusu oldu. Konuyla ilgili olarak İYİ Parti'den açıklama geldi.

Millet İttifakı'ndaki diğer beş parti ile 'cumhurbaşkanı adayı' isminde birleşemediklerini açıklayan İYİ Parti lideri Meral Akşener, diğer beş partinin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nda karar kıldıklarını kendilerinin ise onlara gelen anket sonuçları niteliğinde Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun isimlerini verdiklerini duyurdu.

Altılı Masa'dan kalktığını açıklayan İYİ Parti lideri Akşener, "Altılı Masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma yetkisini kaybetmiştir. Altılı Masa noter masasına dönüştü. İYİ Parti kıskaca alınmıştır. Buna boyun eğmeyeceğiz. Ne bir kumar masası ne de bir noter masasında olmayacağız. Cumhuriyetimizin yeni asrını göz göre göre hiç etmeyeceğiz. Türkiye'nin iradesini bir kişinin dudağı arasına bırakmayacağız. 'Ben' değil 'biz' demeye devam edeceğiz. Tüm dayatmaları yıkacak ve milletimizin sesini tüm Türkiye'ye duyuracağız. Üzülerek söylüyorum ki geldiğimiz son noktada dün itibarıyla Altılı Masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir." dedi.

AKŞENER 6 MART'TAKİ TOPLANTIYA KATILACAK MI?

Akşener'in bu açıklaması sonrasında 6 Mart'ta Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek toplantıya İYİ Parti'nin katılıp katılmayacağı merak konusu oldu.

Bu gelişme sonrasında Meral Akşener, partisinin belediye başkanları ile bir araya gelirken İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Paçacı, "Biz masadan kaldırıldık diyebiliriz" ifadesini kullandı. Paçacı, Akşener'in 6'lı masa toplantısından sonra yapılan ortak açıklamayı neden imzaladığı sorusu üzerine şunları söyledi:

"O bir anlayış birliğiydi. İYİ Parti'nin görüşü zaten belliydi. İYİ Parti bir sürpriz yapmadı. Uzun bir süredir kazanması yüksek bir aday üzerinde ısrarcıydı. Genel başkan büyük bir feragat örneği göstererek, 'Türkiye'nin önünü açacağım, ben aday olmayacağım' dedi. Bütün bunlar bu seçimin kazanılmasına yönelik hassasiyetten kaynaklanmaktadır. Yoksa herkes cumhurbaşkanı olmak ister. Genel başkanımızı da kazanma ihtimali yüksek bir aday olarak görüyorum. Buna rağmen feragat etti 6'lı masada. Şimdi bu özveriyi gösterdi. Niye gösterdi? Bu seçimin mutlaka kazanılması gerektiğine inandığı için gösterdi. Biz de o noktadayız, 'Bu seçim kazanılmalı' diyoruz ama mesela 6'lı masada 'Her siyasi partinin bir kamuoyu araştırma şirketi ismini vererek yapılacak değerlendirmede en fazla oyu çıkacak adayın arkasında duralım' fikri de yine kişisel değil kendimize yönelik değil kazanmaya yönelik. Önemli olan kazanmaktır, kazanılmasını temin etmektir. Bütün hassasiyetimiz budur."

Paçacı, Akşener'in pazartesi günü yapılacak 6'lı masa toplantısına katılıp katılmayacağı sorusuna, "Bilmiyorum" yanıtını verirken, aday olup olmayacağına ilişkin soru üzerine de "Henüz bunlar konuşulmadı. Değerlendirme yapmak, yanlış olur." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN