İzmir'de uyku uyutmayacak açıklama! 'Durum vahim' dendi: 33 bin bina için kötü son!

İzmir'de uyku uyutmayacak açıklama! 'Durum vahim' dendi: 33 bin bina için kötü son!

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi ile birlikte deprem uzmanları tarafından açıklamalar gelmeye devam ediyor. Deprem bakımından riskli bölgelerden birisi olan İzmir'e dair tedbirler alınmaya başlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Mustafa Özuslu, Bayraklı ilçesinde test edilen 33 bin binanın yüzde 70'inin depreme dayanıklılık ve hazırlık düzeyinde yeterli olmadığını ifade etti. İşte tüm detaylar...

İZMİR'DE ÖNLEMLER ALINMALI

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketi ile birlikte tüm ülkemizde araştırmalar başladı. Deprem sonrasında meydana gelen 48 binin üzerinde can kaybı ve binlerce binanın enkaz haline dönmesi ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Vekil Özuslu'dan kısa bir süre önce açıklama geldi.

Fuar İzmir'de yapılan makine ve üretim sektörlerinin birleştirildiği Endüstriyel Üretim Teknolojileri Fuarı - IMATECH'in açılşı ile birlikte Kahramanmaraş depreminin tüm ülkeyi hüzne boğduğunu ifade etti. Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş depremi ile birlikte açıklamalar yapan Özuslu doğal afetler ve depremleri bilmek zorunda olduğumuzu vurguladı. Yeni bir depremin İzmir'de beklendiğini ve bilim insanları tarafından açık açık ifade edildiğini belirtti.

İzmir'de diri fayların olduğunu söyleyerek deprem bölgesinde yer alan sanayicilerin evlerinin etkilendiği gibi sanayi tesislerin de etkilendiğini söyledi. Türkiye'nin sanayi merkezi olarak bilinen İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir gibi bölgelerde "depreme ne kadar hazırlıklıyız" sorusunun sorulması gerektiğine dikkat çekti. Aynı şekilde sanayi tesisleri ve organize sanayi bölge yönetimleri tarafından da bu soruların sorulması gerektiğini belirtti.

335673izmir-cesmejpg.png

33 BİN BİNANIN ÜZDE 70'İ HAZIR DEĞİL!

Özuslu tarafından yapılan açıklama ile birlikte vatandaşların evlerinin testlerini ücretsiz bir şekilde yapmaya başladıklarını aktararak açıklamalarına devam etti. 33 bin binayı test ettiklerini belirterek yüzde 70'inin mühendislik hizmetleri, teknik, depreme dayanıklılık ve hazırlık olarak yeterli düzeyde olmadığını açıkladı.

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre yapı stokunun kötü olduğunu ifade ederek organize sanayi bölgelerinde yapılacak olan yapıların daha dayanıklı yapılmasına dikkat çekti.

Mevcut olan fabrikaların ise dayanıklılık testinin yapılması ve güçlendirilmesi yönünde önemli noktalara değindi. Üretimin olduğu sürece var olacağımızı ifade eden Özuslu, aksi halde can kayıplarının ve bina kayıplarının yüksek olacağını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN