İzmir’den Kars’a kadar tehlikedeyiz! Her an patlayabilir, kimse farkında değilmiş

İzmir’den Kars’a kadar tehlikedeyiz! Her an patlayabilir, kimse farkında değilmiş

Sıcaklıkların tüm yurdu etki altına aldığı bugünlerde uzmanlar aşırı sıcaklıkların patlama riski oluşturabileceğini vurgulayarak vatandaşlara uyarılarda bulundu. Uzmanların uyarısı "İzmir’den Kars’a kadar tehlikedeyiz!" yorumlarına neden oldu.

Türkiye genelinde havaların ısınmasının ardından uzmanlardan vatandaşlara yönelik çok önemli bir uyarı geldi. Kocaeli, İstanbul, Sakarya, Yalova veya İzmir fark etmeden tüm vatandaşlarımızın konu hakkında bilgi sahibi olması gerekiyor. Cebinizde bomba taşıyorsunuz çünkü telefonlarınız aşırı sıcaktan patlama riski altında.

Yaz mevsiminde son günlere girilirken sıcaklıklar tüm yurdu etkisi altına aldı. Termometrenin her geçen gün yükseldiği bugünlerde aşırı ısınan telefonların patlama riski oluşturduğu ortaya çıktı. Uzmanlar, telefonlarda patlama riski olabileceğine dikkat çekerek vatandaşların telefon patlamalarına karşı tedbirli olmaları gerektiğini söyledi.

Sıcaklıkların tüm yurdu etki altına aldığı bugünlerde Gaziantep’te termometreler 39-40 dereceyi gösterirken güneş ışığına direkt maruz kalan telefon ve tabletlerin insanları ciddi sorunla karşı karşıya bıraktığı öğrenildi. Aşırı ısınma sonucunda telefonda gerçekleşen patlama ve batarya şişmeleri, insanlara zarar verebildiği gibi telefonlarda da maddi hasara yol açabiliyor.

Kocaeli, İstanbul, Sakarya, Yalova veya İzmir hiç fark etmez. Türkiye'nin tümüne aynı anda aynı uyarı. Cebinizde bomba taşıyorsunuz - Resim: 5

Isı nedeniyle telefonlarda bozulma riskinin arttığını belirten Vedat Aktürk, 50 derece sıcaklığı gören telefon, güneş ışığında 1 saat gibi bir süre kalabildiğini ifade etti. Sıcaklığın 40 derecelerin üzerinde olması ise vatandaşları telaşlandırdı. Telefonlarının patlama riskinden korkan vatandaşlar önlem almak için teknik servislere koştu.

Kocaeli, İstanbul, Sakarya, Yalova veya İzmir hiç fark etmez. Türkiye'nin tümüne aynı anda aynı uyarı. Cebinizde bomba taşıyorsunuz - Resim: 2

sıcak ortamlardan uzak durulması gerektiğini belirten Vedat Aktürk, "Son zamanlarda servise gelen arızalar genelde batarya şişmesinden dolayı oluyor. Hatta bu batarya şişmesi ekranın kırılmasına da sebep olabiliyor. İnsanlar bu konuda batarya şişmesini önlemek için güneşte telefonla fazla kalmaması gerekiyor ve yüksek sıcaklıkta, güneşte telefonu kullanmaması lazım. Bu tür problemler batarya şişmesine neden olabiliyor. Bir telefon ortalama en yüksek 50 dereceyi gördüğünde 1 saat güneşte kalabilir. Fazlası telefona zarar verebilir. Sadece batarya değil ana kartla ilgili de problem oluşturabiliyor. Genel olarak ta elektronik olduğu için fazla sıcaklık cihaza çok zarar veriyor. Patlama riski çok oluyor hatta günde 5 tane batarya şişmesinden dolayı müşteri geliyor. Tablet bataryaları daha geniş olduğu için özellikle tablet çok geliyor” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN