Kilo vermeye bire bir! Sadece bu meyveyi yemeniz yetiyor! Uzman isim açıkladı: Tok tutuyor, ödem attırıyor

Kilo vermeye bire bir! Sadece bu meyveyi yemeniz yetiyor! Uzman isim açıkladı: Tok tutuyor, ödem attırıyor

Kilo vermek isteyenler bu meyveyi çok sevecek! Kilo vermeye bire bir! Üstelik Türkiye’de yetişiyor! Sadece bu meyveyi yemeniz yetiyor! Yiyin ve etkilerini bekleyin! Uzman isim açıkladı: Tok tutuyor, ödem attırıyor...

Fazla kilolardan kurtulmak için herkes türlü türlü diyetler yapar ama bazen zayıflamak çok zor olabilir. Özellikle iştah sahibi biriyseniz zayıflamak sizin için hayal bile olabilir. Ama bu besin öyle bir etkiye sahip ki hiçbir şey yapmanıza gerek kalmadan zayıflayabilirsiniz.

BESİN DEPOSU MEYVE

kizilcik-faydalari-bagisiklik-sistemini-guclendirir.jpg

Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, kızılcık meyvesinin zayıflamanın sırrını taşıdığını belirtti. Arıca, kızılcığın içerdiği yüksek miktardaki A, C, E ve K vitaminleri ile bağışıklık sistemini güçlendirdiğini vurguladı. Ayrıca, kızılcığın magnezyum ve kalsiyum açısından zengin bir meyve olduğunu da ekledi.

Türkiye genelinde yaygın olarak bulunan yabani kızılcık meyvesinin, aşılı olarak üretilenlerinin Yalova, Bursa ve Malatya bölgelerinde sıkça yetiştirildiğini ifade eden Prof. Dr. Arıca, bu meyvenin obeziteye karşı etkili olduğunu belirtti.

KIZILCIK MEYVESİNİN ZAYIFLAMA ÜZERİNDE ETKİLERİ

800x443-kizilcik-serbeti-tarifi-kizilcik-serbeti-nasil-yapilir-1483082533962.jpg

Prof. Dr. Arıca, "Bu 3 bölgede yetişen kızılcığın tokluk hissi verdirici, ödem artırıcı özelliği, yağ çözücü özelliği nedeniyle obezitede kullanılmakta. Kızılcık meyvesine tarçın ve karanfili bir arada bulundurup 2 litre suda kaynatıp daha sonra ılıttıktan sonra bunu her sabah aç karnı 2 bardak su içtiğimizde, 1 ay içinde ortalama 8-10 kilo verebiliriz" şeklinde konuştu.

Ayrıca çocuklarda sıkça görülen enfeksiyonları önlemek için kızılcığın kullanılabileceğini de belirten Prof. Dr. Arıca, sözlerine bunları da ekledi: "Kızılcık şerbet olarak da kullanılabilir veya kuru meyve olarak kullanılabilir. Çocuklarda kuru meyvesini birkaç kez kullanılarak sık enfeksiyonları önlemekte öneriyoruz"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN