Kimlik kartıyla gelen sosyal yardımı götürecek! Bu şarta uyanlara 1999 TL yardım yapılacak

Kimlik kartıyla gelen sosyal yardımı götürecek! Bu şarta uyanlara 1999 TL yardım yapılacak

1999 TL sosyal yardım parası, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na (SYDV) veya e-Devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na başvuru yapan vatandaşlara veriliyor. Sosyal yardım için başvuru yapan kişilerin ihtiyaç sahibi olduğunun teyit edilmesi gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerinin teyit işlemini tamamlamasının ardından sosyal yardımlar PTT üzerinden hak sahibini veriliyor. İşte, 1999 TL sosyal yardım başvuru sayfası...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesinden ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ailelere her ay düzenli olarak sosyal yardım ödemesi yapılıyor. 2023 yılında sosyal yardıma ayrılan bütçenin artırılmasıyla hizmetten yararlananların sayısı da arttı.

T.C. kimlik kartı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na (SYDV) başvuru yapan ve istenen şartları karşılayan kişiler sosyal yardım alabiliyor.

65 yaş ve üzeri vatandaşlara verilen 1999 TL sosyal yardım ödemesi, başvuru esnasında banka hesap numarasını verenlerin banka hesaplarına yatırılırken, banka hesabı olmayanlar ise sosyal yardım ödemelerini PTT şubelerinde kimliklerini ibraz ederek alabiliyor.

2023 ZAMLI 65 YAŞ AYLIĞI NE KADAR OLDU?

Asgari ücrete ve emekli maaşlarına yapılan zamlara bağlı olarak sosyal yardım ödemeleri de arttı. 65 yaş aylığı 2023 yılında yüzde 30 zamlı olarak hesaplara yatırılıyor. Yaşlılık aylığı geçtiğimiz yıl 1536 TL olarak ödeniyordu. Gelen yüzde 30 zamla birlikte 65 yaş maaşı 1997 TL'ye yükseldi.

65 YAŞ AYLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

65 yaşında ve üstünde olan, herhangi bir geliri bulunmayan vatandaşlar başvuru yapmaları halinde devletten yaşlılık aylığı alabiliyor.

Yaşlılık maaşı almak için başvuru şartları şöyle:

* Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
* 65 yaş üstü olmak
* Kendisinin ya da eşinin adına kayıtlı mal varlığı bulunmamak
* Emekli olmamak
* Düzenli gelire sahip olmamak

İhtiyaç sahibi vatandaşlar yardım parası almak için e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti internet sitesindeki formu doldurabilir.

Öte yandan yardım parası başvurusu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'ndan da (SYDV) yüz yüze yapılabiliyor. SYDV temsilcilikleri, ilçe kaymakamlığı ve il valiliği binalarının içinde yer alıyor. Bulunduğunuz ilçedeki kaymakamlık ya da duruma göre valilik binasına giderek bilgi alabilirsiniz. SYDV iletişim bilgilerine www.aile.gov.tr/iletisim/bakanlik-iletisim-bilgileri/sydv web sayfasından ulaşmak mümkün.

Sosyal yardım parası başvurusu, değerlendirme süreci sonrası uygun görülmesi halinde aylık olarak hesaplara yatırılıyor.

SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU E-DEVLET'TEN NASIL YAPILIR?

* e-Devlet mobil uygulamasına veya herhangi bir tarayıcıdan www.turkiye.gov.tr web sayfasına açarak kullanıcı adınız ve şifreniz oturum açın

* e-Devlet'in Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti sayfasını açın

* Sağ köşede bulunan YENİ BAŞVURU linkine tıklayın

* Açılan sayfada bulunan sözleşmeyi okuyup onaylayın ve devam tuşuna basın

* Açılan sayfada bulunan T.C. kimlik numarasını ve adres bilgilerinin doğruluğunu kontrol edin, doğru ise DEVAM ET tuşuna basın

* Yeni açılan sayfada yardım parası başvuru formunu inceleyin

* Tüm bilgileri okuyun ve size uygun olanları işaretleyin

* 'Aile Destek Programına Başvurmak İstiyor musunuz?' seçeneği mutlaka EVET olarak işaretleyin

* Sizden IBAN bilgileriniz istenecektir IBAN bilgisini girin ve tüm formu doldurun

SOSYAL YARDIM BAŞVURU SAYFASI

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE HANGİ SOSYAL YARDIMLAR YAPILIYOR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardım yaptığı kişilerin listesine www.aile.gov.tr/sygm/programlarimiz/sosyal-yardim-programlarimiz internet sitesinde ulaşmak mümkün.

2023/03/01/aile-bakanligi-sosyal-yardim.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN