Kiracı sorunu çığır açtı! Depozito bitti teminat senedi başladı: Ödemeyen kendini kapı önünde buluyor

Kiracı sorunu çığır açtı! Depozito bitti teminat senedi başladı: Ödemeyen kendini kapı önünde buluyor

Son Günlerin en tartışmalı konuları arasında yer alan ev sahibi ve kiracı tartışmalarına bir yenisi eklendi. Kiracı ve ev sahipleri arasında kriz daha da büyüdü. 3 kira bedeli depozito alma hakları yetersiz gelen ev sahipleri bu kez de gözlerini teminat senedine çevirdi. İşte tüm detaylar…

Aldıkları ödemelerden memnun olmayan ev sahipleri sınırları zorlamaktan geri kalmıyor. Çığırından çıkan kira problemlerine bir yenisi daha eklendi. Evin değerini arttıran ankastre gibi demirbaş eşyalara zarar gelmesi durumunda ev sahipleri bu eşyaların tamir veya değişim maliyetlerini karşılamak için kiracılardan bu kez de teminat senedi istemeye başladı. Bu talepleri kabul etmeyen kiracılarda ev kiralamaktan vazgeçiyor. İşte tüm detaylar…

TEMİNAT SENEDİ MAĞDURİYET YARATIYOR

Kira fiyatları ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında da her gün yeni bir sorun ile gündeme geliyor. Ev sahipleri normal kira bedellerinden ziyade kiracılardan zam talebinde bulunuyor. Devlet tarafından belirlenen yasal sınır üzerinde zam isteyen ev sahipleri kiracıların mağdur olmasına neden oluyor. Kiracıdan istenen taleplerin karşılanamaması durumunda kiracılar tahliyeye zorlanıyor.

ev-sahibi-kiraci.jpg


Tüm bu problemlerin yanı sıra bu kez de ev sahipleri gözlerine depozito ücretlerine çevirdi. Para almaya doymayan ev sahipleri depozito hakkının dışında kiracılardan teminat senedi istemeye başladı. Evde yer alan ankastre gibi eşyalar için teminat talebinde bulunan ev sahipleri kabul etmeyen kiracılara da evleri vermiyor.

3 AYLIK DEPOZİTO HAKKI BULUNUYOR

Borçlar Kanunu kapsamında Ev sahipleri kiracılardan en fazla 3 ayrı kira bedeli depozito ücreti alabilmektedir. Alınan bu ücret güvence bedeli, çek veya senet gibi kıymetli evrak olarak kabul edilmektedir. Kiracım parayı vadeli bir hesaba yatırarak veya kıymetli evrağı bankaya depo etmek zorundadır.

kira-sozlesmeleri.jpg

Uygulama kapsamında banka kuralı çok az bir oranda uygulanmakla beraber depozitolar genellikle elden verilmeye devam etmektedir. Son günlerde artan kira ve kiracı problemlerine bir yenisi eklenirken ev sahipleri kiracılardan tahliye taahhütnamesinin yanı sıra teminat senedi talep etmeye başladı. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Hanife Emine Kara, ev sahiplerinin toplam 3 aylık kira bedelini geçemeyeceğini hem nakit para hem de teminat senedi talep edemeyeceğini altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN