Sonunda bu da oldu: Korsan taksiciler site açtı! Sloganları bile var

Sonunda bu da oldu: Korsan taksiciler site açtı! Sloganları bile var

Antalya’da korsan taksiciler, internet ve WhatsApp üzerinden duyurularla müşteri çekmeye çalışıyor. “Konforlu, ucuz, güvenilir hizmet” sloganını kullanan, 7 dil seçeneğiyle hizmet veren internet sitesi açan korsan taksicilerin Antalya'daki sayısı bin 200’ün üzerinde... 'Bu işten ekmek yiyoruz' diyen taksiciler duruma öfkeli.

Antalya’da korsan taksiciler, açtıkları internet sitesi üzerinden müşteri bulmaya çalışıyor. Belirtilen telefon numarası aranıp, gidilecek konum belirtildiğinde telefona cevap veren kişi, WhatsApp’tan mesaj atmaya yönlendiriyor. Ücret bilgisi sorulduğunda normal kilometre ücreti olan 25 TL yerine 16 TL alındığı bilgisi veriliyor.

7 DİL SEÇENEĞİ VAR

İnternet sitesinde, Türkçe, İngilizce, Almanca, İtalyanca, Portekizce, Rusça ve İspanyolca olmak üzere 7 dil seçeneği var.

yyyyy.jpg

SLOGANLARI DA VAR

“Konforlu, ucuz, güvenilir hizmet” sloganlarını kullanan korsan taksiciler, yarı yarıya ucuz taşımacılık yaptıklarını belirtiyor. Sitede 25 korsan taksi bayisi, 12 korsan taksi hizmeti ve 1265 korsan taksi bulunduğu bilgisine de yer aldı.

Gazetecilerin telefonla görüştüğü korsan taksiciler, Konyaaltı ilçesi Hurma Mahallesi’nden havalimanına 400 TL fiyat bilgisi verdi. Bu mesafenin normal taksi ücreti ise 750 TL.

EMNİYETE 622 PLAKA BİLDİRİLDİ

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası’nca, 2023 yılında emniyete 622 korsan taksi plakası bildirildi, bunlardan 568’ine işlem yapıldı. Uygulama kapsamında trafik polislerince kesilen 20 bin 342 TL para cezasının yanı sıra, araç 60 gün trafikten menedilerek otoparka çekiliyor.

yytttt.jpg

“BU İŞTEN EKMEK YİYORUZ”

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, emniyete 622 korsan taksi plakası bildirdiklerini söyleyerek “Bildirdiğimiz plakalardan 568’ine suçüstü yapılıp, cezai işlem uygulandı. Rent A car yasasının bir an önce çıkması gerekiyor. İnternet sayfalarında ya da bir uygulama üzerinden taksi hizmeti veriyorlar.

'ERİŞİM YASAĞI' İSTEDİ

Hatır taşımacılığı yapıyoruz.’ denilen bu sitelere acilen erişim yasağı gelmesi gerekiyor. Çünkü bu işten ekmek yiyoruz. Antalya özeline bakarsanız, merkezde 3 bin 750 taksimiz var.” diye konuştu.

Korsan taksilerin düşük fiyat verdiklerini söyleyen Alkan, “Burada vatandaş da zor durumda kalacak. Vatandaşın can güvenliği, mal güvenliği kesinlikle böyle bir şey yok. Biliyorsunuz, canımız her şeyden üstün gelir. Bu arkadaşlar maalesef 3 kuruş ucuz götürüyorlar diye kendilerini ve vatandaşları riske atıyor. Umut hırsızlığı yapıyorlar.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN