McDonald’s Türkiye’den kampanya: Bu lezzete güven

McDonald’s Türkiye’den kampanya: Bu lezzete güven

McDonald's Türkiye, gıda güvenliğine dikkat çekmek için 'Bu Lezzete Güven' sloganıyla yeni bir iletişim kampanyası başlattı. CEO Mwaffak Kanjee, şeffaflık ve hesap verebilirliğin önemine değindi ve müşterilerin yedikleri yemeğin nereden tedarik edildiğini bilmelerinin doğal bir hak olduğunu söyledi. Üreticilerini Türkiye'nin en iyi firmaları arasından seçtiklerini belirten Kanjee, sektöre ilham verecek uygulamalara imza atma sorumluluklarının farkında olduklarını ifade etti.

McDonald's Türkiye, gıda güvenliğine dikkat çekmek için yeni bir iletişim kampanyası başlattı. 'Bu Lezzete Güven' sloganıyla duyurulan kampanya, tüketicilerin restoranlarda yedikleri yemeğin nereden tedarik edildiğini ve hangi şartlarda servis edildiğini bilme haklarını vurguluyor.

McDonald's Türkiye CEO'su Mwaffak Kanjee, şeffaflık ve hesap verebilirliğin önemine dikkat çekerek, sektörü ilham verecek uygulamalara imza atma sorumluluğunu taşıdıklarını ifade etti. Üreticilerini Türkiye'nin en iyi firmaları arasından seçtiklerini belirten Kanjee, gıda güvenliği kapsamında sektöre öncülük etmeyi hedeflediklerini söyledi.

“TÜKETİCİNİN İÇİNİN RAHAT EDECEĞİ ŞEFFAFLIĞI SUNUYORUZ”

Kanjee, restoranları ziyaret eden ve web sitelerindeki 'Bu Lezzete Güven' bölümünü inceleyen tüketicilerin ürünlerle ilgili merak ettikleri soruların yanıtlarını bulabileceğini söyledi. Örneğin hamburger köftelerinin üretim tarihi ve parti numarasından, kızartmalarda kullanılan yağların çeşitlerine ve kullanılış biçimlerine kadar tüketicilerin daha da rahat edeceği şeffaflığı sunmayı hedeflediklerini belirten Kanjee, tüketicilerin aklında soru işareti kalmamasının en büyük hassasiyetleri olduğunu ifade etti.

mc1.jpg

“ÜRÜN VE HİZMETLERİMİZİN YÜZDE 98’İNİ YERLİ FİRMALARDAN”

McDonald’s Türkiye’nin yüzde 98 yerlilik oranıyla hem güven hem de Türkiye ekonomisine katma değer sağladığının belirten Kanjee, “McDonald’s’ın dünyada yer aldığı ülkeler içinde, ihtiyaçlarını en yüksek oranda kendi ülkesinden temin edenler arasındayız. Hem sunduğumuz ürünlerin hem de ambalaj ve malzemelerin yüzde 98’ini yerli firmalardan temin ediyoruz. Menülerde kullanılan et, patates, marul ve domates gibi tarım ürünleri de yerli üretim. Yerel ekonomiye destek önemli” diye ifade etti.

ÜRÜNLER BİNDEN FAZLA KONTROLDEN GEÇİYOR

McDonald's Türkiye CEO'su Mwaffak Kanjee, McDonald's mutfağının kapısından giren her ürünün öncesini ve sonrasını takip ettiklerini belirtti. Etlerin temin edildiği firmalarda hayvan refahını kapsayan tüm sürecin takip edildiğini ve ürünlerin binden fazla kontrolden geçerek tüketicilere ulaştığını söyleyen Kanjee, atık yönetimi konusunda da aynı hassasiyetle çalıştıklarını ifade etti.

Ürünlerin bitkisel yağdan ambalaja kadar gerekli prosedürler takip edilerek geri dönüşüme gönderildiğini belirten Kanjee, ayrıca 'Happy Meal' menülerinin Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından onaylanan besin profili modeline göre yeşil kategoride yer aldığını da kaydetti.

mc.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN