Meteoroloji Türkiye'yi bekleyen büyük felaketi açıkladı... Çok kuvvetli gelecek! O iller için kritik uyarı yapıldı

Meteoroloji Türkiye'yi bekleyen büyük felaketi açıkladı... Çok kuvvetli gelecek! O iller için kritik uyarı yapıldı

Türkiye, sıcak yaz günlerinin ardından yoğun yağışlara hazırlanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki günler için kritik yağış uyarısında bulundu...

Sıcak yaz günlerinin ardından Türkiye'ye yağışlı hava dalgası yaklaşıyor. Bu sene oldukça sıcak bir yaz geçiren Türkiye, eyyam-ı bahur sıcaklıklarının ardından şimdi de yoğun yağışlarla karşılaşacak. Özellikle İstanbul'da yaşanan sel felaketi ve Libya'da devam eden sel felaketinin etkileri göz önünde bulundurulduğunda, Türkiye için verilen bu uyarı oldukça kritik.

1.jpg

METEOROLOJİ'DEN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahmin raporlarına göre, Türkiye genelinde sağanak yağış beklentisi hakim. Vatandaşların sel baskınlarına karşı dikkatli olması gerektiği belirtildi. Ancak hava sıcaklıklarında büyük bir değişiklik beklenmiyor ve mevsim normallerine uygun seyredeceği öngörülüyor.

HANGİ İLLER DAHA ETKİLENECEK?

Özellikle Karadeniz bölgesindeki 9 il için ciddi yağış uyarıları bulunuyor. Rize, Artvin, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon'un iç kesimleri, Ağrı'nın doğu bölgeleri ve Van'ın kuzeydoğu ilçeleri en fazla etkilenecek bölgeler arasında. Bu bölgelerde yağışların sağanak ve gök gürültülü olması beklenirken, rüzgarın da kuvvetli esmesi öngörülüyor.

Türkiye, sıcak yaz günlerinin ardından yoğun yağışların etkisi altına girecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle Karadeniz bölgesindeki bazı iller için ciddi yağış uyarıları yayınladı. Vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı dikkatli ve hazırlıklı olmaları gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN