Milyonlarca asgari ücretliyi yıkan haber! Yılda tek sefere düşüyor... Cumhurbaşkanlığı'ndan kötü haber

Milyonlarca asgari ücretliyi yıkan haber! Yılda tek sefere düşüyor... Cumhurbaşkanlığı'ndan kötü haber

Yüksek enflasyonun sebep olduğu asgari ücret zamlarında üzücü haber geldi. Enflasyon karşısında kısa sürede eriyen asgari ücret için son iki yıldır yılda iki kere zam geliyordu. Vatandaşın alım gücünü toparlamak adına gelen ara zamlar tarihe karışıyor. Paylaşılanlara göre 2024 yılından itibaren asgari ücret yılda sadece bir kez zamlanacak. İşte tüm detaylar...

Son yılların en çok konuşulan gelişmelerinden birisi olan asgari ücrette yeni gelişmeler aktarılıyor. 2023 yılının ikinci yarısı ile birlikte ara zam alan asgari ücret 8.500 TL'den 11.400 TL'ye yükseldi.

ASGARİ ÜCRETTE ARA ZAM TARTIŞMASI

Çalışanların yüzünü güldüren zam haberi ile birlikte ara zam sözü bir kez daha tutulmuş oldu. 2022 senesinde de ara zam ile bir sene içerisinde iki kere zam alan asgari ücret hakkında kötü haber geldi. Paylaşılan iddialara göre son yıllarda 2 kere zam yapılan asgari ücret yeni yıl itibariyle yılda sadece bir kez yapılacak şekilde düzenlenecek.

Yeni Şafak tarafından paylaşılan habere göre, ekonomi kurmayları yapılacağı iddia edilen zam değişikliği ile hedeflerini paylaştı. Asgari ücretin iki kere zam almasından kaynaklanan enflasyon etkisinin kırılmasını amaçladıkları belirtiliyor.

kredi-ertelemeleri-nasil-yapilir-kredi-erteleme-kosullari-46318-1.jpg

ENFLASYON İLE MÜCADELE

Asgari ücrette ara zammın kaldırılmasıyla birlikte kurmayların, enflasyon etkisinin tersine dönmesi ve enflasyon ile mücadele kapsamının kesintiye uğramaması kapsamında yılda bir kez zam yapılması gerektiğinin daha faydalı olacağı düşüncesini ifade ediyor. Enflasyonla mücadele kapsamında sağlıklı bir yol için bu kararın alınması gerektiğini vurgulanıyor.

31-temmuza-kadar-uzatildi-her-ay-816-tl-yatiriliyor-bankada-hesabiniz-varsa-dikkat-1626526480678.jpg

ZAM ENDİŞESİ SONA ERİYOR

Kurmaylar tarafından yapılan açıklamaya göre ülkemizde yapılan zamlar asgari ücretten destek alıyor. Kurmaylar, "tüm ücretlerin artışı körükleyen asgari ücret zammının yılın ikinci yarısından sonra enflasyonda sağlanacak düşüşün önünü kesmemesi için" ifadeleriyle birlikte yılda iki kere yapılan zammın teke düşürülmesi gerektiğini savunuyor.

Asgari ücret ara zammına dair atılacak yeni adımlar ile birlikte enflasyona büyük bir darbe vurulması tahmin ediliyor. Zam nedeniyle ürün ve hizmetlerde peş peşe gelen zam endişesinin ortadan kalkmasıyla birlikte etki nedeniyle yükselen enflasyonun da ortadan kalkacağı düşünülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN