Motor ehliyetleri için yeni karar! Bakan Soylu açıkladı: O ibare yeterli sayılacak

Motor ehliyetleri için yeni karar! Bakan Soylu açıkladı: O ibare yeterli sayılacak

Motorsiklet sürücülerine müjde! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, motor ehliyetleri hakkında önemli bir açıklamada bulundu. Bakan Soylu, yapılan düzenlemeyle artık 125 cc'nin altındaki motorlar için B sınıfı ehliyetin yeterli olacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan B sınıfı ehliyet sahiplerine bir müjde geldi.

Buna göre ehliyet sınıfları ve motor kullanımıyla ilgili yeni bir düzenlemeye gidildi. Motorsiklet kullanıcılarının artık 125 cc altındaki motorları kullanması için A1 sınıfı ayrı bir ehliyet almalarına gerek kalmayacak. B sınıfı ehliyet de bu motorlar için yeterli olacak.

motor.jpg

B SINIFI EHLİYET KAPSAMI GENİŞLEDİ

Düzenlemeyle B sınıfı ehliyetin kapsamı genişletilerek M - B1 - F sınıflarının yanı sıra A1 sınıfını da kapsaması sağlanacak.

Böylece B sınıfı ehliyet sahibi otomobil kullanıcıları, traktör, motorlubisiklet (moped) ve 4 tekerlekli motosikletlerin dışında kalan 125 cc'ye kadar motosikletleri de ek ders alarak kullanabilecek. Bu araçlar için ayrı bir ehliyet almalarına gerek kalmayacak.

Bu grupların dışında kalan 35 KW üzeri motosikletler için ise A sınıfı ehliyet alınacak.

Halihazırdaki ehliyet sınıf sistemi ise şöyleydi:

ehliyet-siniflari.jpg


İşte Bakan Soylu'nun açıklamaları:

"125 cc altı motorlar var. Türkiye'de 2 tekerlekli kullanımı arttı. 125 cc altı motorlar, şehir içi günlük kullanılan motor sayısı arttı. Biz de Milli Eğitim Bakanımızla konuştuk. Bundan sonra 125 cc'nin altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek. Bu konudaki çalışmalar belli noktaya geldi, arkadaşlar düğmeye bastı. Sadece 1-2 tane ders alabilecekler. Ek bir dersle bunu sağlayabilecekler, ayrı bir motor ehliyeti almaya gerekmeyecek."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN