Naci Görür soy adının hakkını verdi! Hatay tahmini doğru çıkan uzman isimden yeni tahmin geldi, İzmirliler dikkat etsin!

Naci Görür soy adının hakkını verdi! Hatay tahmini doğru çıkan uzman isimden yeni tahmin geldi, İzmirliler dikkat etsin!

Ülkemizde gerçekleşen deprem felaketleri ile birlikte profesörler tarafından açıklamalar gelmeye devam ediyor. Kahramanmaraş depremi ile birlikte olabilecek tehlikeleri tek tek sayan Naci Görür, Hatay'da deprem beklediğini belirtmişti. Ünlü Jeolog Prof. Dr. Naci Görür'ün Hatay beklentisi kısa bir süre önce gerçekleşti. Şimdi ise İzmir diğer iller için uyarılarda bulundu. İşte tüm detaylar...

Naci Görür Tehlikeli Bölgeler Tek Tek Açıkladı!

Merkez üssü Kahramanmaraş ve Hatay olan deprem felaketleri üzerinde birçok açıklama gelmeye başladı. Kahramanmaraş depremi ile birlikte Hatay kesimlerinde deprem beklentisi olduğunu belirten Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'ün haklı çıktığı ortaya çıktı.

Doğru tahminler üzerinde açıklamalarda bulunan Naci Görür İzmir ve diğer illeri uyardı. Yaşanan deprem felaketleri ile birlikte İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve İzmir Ticaret Borsası (İTB) bir araya gelerek İzmir için çalışma planlarını tartıştılar.

Toplantıda yer alan prof. Dr. Naci Görür, ülkemizde beklenen deprem felaketinin bölge bölge tahminlerini duyurdu. Tehlikeli bölgeleri tek tek sayan Naci Görür; Hakkâri ile Erzincan, Bingöl, Karlıova ile birlikte İzmir ve Antalya ile Muğla arasındaki sahil şeridinden tehlike sezdiğini paylaştı.

naci-gorur-jwgw-cover.webp

Naci Görür'den İzmir'e Uyarı Geldi!

Bölgelere dair açıklamalarda bulunan Naci Görür, İzmir'de canlı fayların olduğunu belirterek endişeli olduğunu vurguladı. Tam tarih verilemese de günün birinde fayların harekete geçebileceğini vurgulayan uzman isim Naci Görür, "Çevredeki deprem olmuş faylardan tetiklenebilir. Tahmin ediyorum bu faylar İzmir depreminde yüklendi. Çevredeki depremlerden stres geldiğinde yükleniyor. İzmir, bu kadar canlı fayla bölünmüş ise bu yarımadan buradan çekilmek lazım. Fay tartışmasını bırakalım. İzmir gerçek anlamında bir deprem kenti. Çok az kentimizde bu kadar yoğun aktif fay sistemi var. Bunlar bugün olmazsa yarın deprem yaratacaktır." sözlerine yer verdi.

fen-8sln-cover.jpg

"Afet Bakanlığı Kurulsun!"

İzmir'e dair yaptığı açıklamalar ile dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür açıklamasına Afet Bakanlığı'nın kurulması gerektiğine vurgu yaparak devam etti. İzmir'in depreme dirençli bir hale getirilmesi ile birlikte 1999 sonrası yapılar doğru yapıldığı halde binalardan korkmanıza gerek yok sözlerine yer verdi. İzmir'deki belediye ve üniversiteleri evinize test yaptırılması için zorlamanız gerektiği belirtti.

Parası olmayan vatandaşlara ise devletten destek alması gerektiğinin altını çizerek, "İzmir'deki belediye ve üniversiteleri zorlayın, evlerinizi muayene ettirin. Üç kuruş vermeyeceğim tartışması yakışmıyor. Parası yoksa devlet el atsın veya belediye bedava yapsın. Muayene edersiniz evinizin depremdeki davranışları çok sağlıklı görebilirsiniz. Deprem odaklı kentsel dönüşüme girmek için hükümete talep edin. Bütün kentleri depreme dirençli yapabiliriz. Bunun içi afet bakanlığı kurulsun" sözlerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN