Naci Görür'den 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısı geldi! O iki bölgede olanlar dikkat etsin: Endişe ettiğimiz yerler var

Naci Görür'den 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısı geldi! O iki bölgede olanlar dikkat etsin: Endişe ettiğimiz yerler var

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi ile birlikte profesörlerden Türkiye'ye dair açıklamalar gelmeye devam ediliyor. Endişelenen halka bilgi vermek adına açıklamalarda bulunan profesörler vatandaşlara gerekli önlemlerin alınmasına dair uyarılarda bulunuyor. Kısa bir süre önce açıklama yapan Jeoloji uzmanı Prof. Dr. Naci Görür iki dikkat çekti. İki bölgeyi uyararak 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısında bulundu. İşte tüm detaylar...

PROF. DR. NACİ GÖRÜR İKİ BÖLGEYİ UYARDI!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 deprem felaketi ile birlikte tüm Türkiye seferber oldu. Yaşanan deprem felaketi ile birlikte profesör isimlerden Türkiye'ye dair açıklamalar gelmeye devam ediyor. Kısa bir süre önce FOX TV'de açıklamalar yapan Prof. Dr. naci Görür "endişe ettiğimiz yerler var" ifadeleriyle iki bölgeyi uyardı.

Endişelenen Türk halkı ise meraklı sorularını ünlü yer bilimciye iletti. Sözcü'de yer alan habere göre Naci Görür, Çorum ilimizin Kuzey Anadolu Fay hattı üzerinde bulunduğuna vurgu yaptı. Çorumda yer alan fayın Türkiye'nin tamamı hatta dünyanın en aktif deprem oluşturabilecek fay hattı içerisinde olduğunu belirtti.

En aktif büyük depremleri oluşturabilecek bu fayın Bingöl - Karlıova'dan çok büyük bir ölçüde Marmara Denizi'ne kadar enerjisi tükettiği bilgisi verildi. Yaşanan felaket ile birlikte deprem üretme enerjisini boşalttığı ifade edildi.

deprem-4.jpg

BU BÖLGEDE 7.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLABİLİR

Ünlü yer bilimci Prof. Dr Naci Görür tarafından yapılan açıklamalara göre şimdilerde ise Marmara'da tehlikenin olduğu belirtildi. Marmara'nın yanı sıra Erzincan ile Karlıova arasındaki bu kesime dikkat edilmesini vurguladı. Pülümür'ün olduğu yerde yaklaşık olarak 7.4 büyüklüğünde bir deprem beklentisinin olabileceği ifade edildi. Yedisu fayı üzerinde olabileceği vurgusu yapıldı. Naci Görür'e göre Tunceli - Pülümür'de 7.4 büyüklüğünde deprem meydana gelebilir.

son-depremler-negibi-com-sosyal-platform-png2.jpg

ÖNLEMLER BİR AN ÖNCE ALINMALI

Belirtilen bölgede en son 1794 yılında depremin meydana geldiğini ve üzerinden büyük bir zaman geçtiğini vurgulayan yer bilimci Erzincan depreminden Tunceli - Pülümür'e enerji transferi olma ihtimaline vurgu yaptı. Doğu Anadolu fayındaki hareketlerin belli bir ölçüde belirlenen bölgeyi etkileyebileceğini vurgulayarak endişe duyduğu bölgeler arasında ilan etti. İhtimali bulunan deprem felaketine dair önlemlerin alınması gerektiğine vurgu yapıldı. Hatalı kent inşa etmenin en güzel örneği olarak deprem bölgelerini işaret etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN