Naci Görür'den 'o partiye oy verin' çağrısı! Deprem gerçeğini hatırlatarak uyarılarda bulundu

Naci Görür'den 'o partiye oy verin' çağrısı! Deprem gerçeğini hatırlatarak uyarılarda bulundu

Cumhuriyet tarihinin en ağır afetine neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşananlara dikkat çeken yer bilimci Naci Görür, yaklaşan seçimlere yönelik vatandaşlara çağrıda bulundu. İşte, Naci Görür'ün 'oy verin' dediği parti...

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 40 bin 689 kişi hayatını kaybetti, 108 bin 68 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremden etkilenen illerden 216 bin 347 afetzedenin başka illere tahliye edildiğini bildirdi.

deprem-enkaz.jpeg

NACİ GÖRÜR'DEN OY TAVSİYESİ

Anadolu'nun 11 kentinde büyük yıkıma neden olan depremle ilgili televizyon ekranlarında sık sık görüşlerine başvurulan yer bilimci (jeolog) Naci Görür, sosyal medya hesabından da depremle ilgili yorumlarını sürdürüyor.

Vatandaşlara seçim günü oy tercihlerine dikkat etmesi gerektiğini belirten Görür, deprem konusunda ciddi vaatlerde bulunan partilere oy verilmesi tavsiyesinde bulundu.

"ÜLKENE SAHİP ÇIK"

Prof. Dr. Naci Görür, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili halkıma sesleniyorum: Tam da bu ortamda, yakınlarımız göçük altındayken, acımızı yürekten hissederken ülkene sahip çık. Birkaç ay sonra seçim olacak, siyasetçiler vaatlerde bulunacak, kendilerini beğendirmeye çalışacaklar, senden oy isteyecekler. Elbette bir partiye gönül vermiş olabilirsin, bir partiyi beğenebilirsin ama her şey siyaset değildir.

Senin, çoluk çocuğunun, torunlarının ve neslinin bu topraklarda ilelebet yaşamasını istiyorsan partizanlığı bırak ve sana deprem konusunda ciddi vaatlerde bulunan, plan ve programı olan ve yaşam hakkını her şeyin üzerinde tutan partiye oy ver.

17 Ağustos Kocaeli depremlerinden sonra o günleri milletçe milat olarak ilan etmiştik. Hiçbir şey artık eskisi gibi olmayacak demiştik. Hani ne oldu miladımız? Eğer bu seferde gereğini yapmazsak sorumluluk ve vebalden kurtulamayız. Eğer afetleri gelecekteki canlarımıza ihale etmek istemiyorsanız bu sefer gereğini yapın, sevgiyle."

naci-gorur-hangi-partiye-oy-verecek.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN