Nesli koruma altında, avlanması yasak! Öldürene 250 bin TL ceza... O canlılar karayoluna indi

Nesli koruma altında, avlanması yasak! Öldürene 250 bin TL ceza... O canlılar karayoluna indi

Nesli koruma altına alınan o canlıların avlanması kesinlikle yasak! Avlayanların cezası 250 bin TL! Koruma altındaki o canlılar otoyola indi, o anlar işte böyle görüntülendi...

Erzurum'un muazzam doğal zenginliklerine ev sahipliği yapan Çoruh Vadisi, bu sefer nesli koruma altında olan yaban keçileri ile dikkat çekiyor. Dünya Doğayı Koruma Birliği'nin kırmızı listesinde yer alan bu özel türün avlanması kesinlikle yasak. Yaban keçileri Artvin kara yoluna inerek sürü halinde otlanırken görüntülendi.

YABAN KEÇİLERİ BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Doğal yaşamın bir parçası olan yaban keçileri, DHA muhabiri tarafından görüntülendi. Çoruh Vadisi, sadece ayı, kurt, tilki, vaşak, su samuru ve domuz gibi birçok canlıya ev sahipliği yapmakla kalmıyor, aynı zamanda nesli tükenme tehlikesi altındaki yaban keçilerine de koruma sağlıyor.

Erzurum-Artvin kara yoluna inen yaban keçileri, objektiflere yakalandı. Sürü halinde dolanan yaban keçileri, uzun bir süre bölgede dolaşıp, sarp kayalıklara tırmanarak gözden kayboldu.

"ONLARA İLK KEZ BU KADAR YAKIN OLDUK"

turkiyede-yaban-kecisi-var-mi1.webp

Yol kenarında görülen yaban keçileri, sürücülerin ve yolcuların dikkatini çekti. Bu nadir anı paylaşan Ahmet Polat, "Yaban keçilerini ilk kez yol kenarında gördük. Araçların hızla gitmesine rağmen rahat tavırları bize şaşırttı. Onlara ilk kez bu kadar yakın olduk, çok şaşırdık" ifadelerini kullandı.

YABAN KEÇİSİNİ AVLAMANIN CEZASI 250 BİN TL

turkiyede-yaban-kecisi-var-mi2.webp

Ancak, bu özel türün korunmasına büyük önem veren Doğa Koruma ve Milli Parklar Erzurum Şube Müdürlüğü ekipleri, yaban keçisine zarar vermenin cezasının 250 bin lira olduğunu hatırlattı. Şube Müdürlüğü yetkilileri, koruma altındaki yaban keçisi sayısının 500'ü aştığını ve bu sayının her geçen yıl arttığını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN